Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αναβολή στην υπόθεση απόπειρας φόνου αστυνομικών από τον Μούζο

Offsite Team -
27.09.2019

Αναβολή στην υπόθεση απόπειρας φόνου αστυνομικών από τον Μούζο

Thumbnail
Ούτε σήμερα άρχισε η δίκη του 39χρονου Ηλία Μούζου και των δυο συγκατηγορούμενων του

Ούτε σήμερα άρχισε η δίκη του 39χρονου Ηλία Μούζου και των δυο συγκατηγορούμενων του, ενός 32χρονου από την Πάφο και ενός 36χρονου από τη Βουλγαρία, για την υπόθεση απόπειρας φόνου εναντίον δυο αστυνομικών, που διαπράχθηκε στις 5 Μάιου 2018, στον Ύψωνα. Το δικαστήριο όρισε δέκα νέες ημερομηνίες για εκδίκαση της υπόθεσης.

 

Οι τρεις κατηγορούμενοι, οι οποίοι έχουν αρνηθεί τις εννέα κοινές κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν σε προηγούμενη διαδικασία, οδηγήθηκαν εκ νέου το πρωί στο Κακουργιοδικείο Λεμεσού, υπό δρακόντεια μέτρα ασφάλειας, ωστόσο η διαδικασία αναβλήθηκε καθώς αναμένεται ότι θα αλλάξει και πάλι η σύνθεση του Κακουργιοδικείου.

 

Το δικαστήριο ζήτησε δέκα συνεχόμενες εργάσιμες ημερομηνίες για εκδίκαση της υπόθεσης, κάτι που η υπεράσπιση έκρινε αδύνατον, με τους δικηγόρους των κατηγορούμενων να διευκρινίζουν ότι είναι έτοιμοι να παραιτηθούν από την υπόθεση.

 

Τελικά το Κακουργιοδικείο όρισε την ακρόαση της υπόθεσης στις 31 Οκτωβρίου και 1η Νοεμβρίου, στις 6,7 και 8 Νοεμβρίου, στις 14 και 15 Νοεμβρίου και στις 19,21 και 22 Νοεμβρίου.  

Υπενθυμίζεται πως οι τρεις φέρονται ως τα πρόσωπα που βρίσκονταν εντός οχήματος ενοικιάσεως, από το οποίο ρίφθηκαν οι πυροβολισμοί εναντίον των δυο αστυνομικών, που επιχείρησαν να ελέγξουν το ύποπτο όχημα.  

Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που αρχικά εντόπισαν τον 36χρονο και τον 32χρονο, ενώ η σύλληψη του Ηλία Μούζου έγινε στις 8 Μαΐου 2018, μετά από επεισοδιακή καταδίωξη του οχήματος που εντοπίστηκε να οδηγεί, στον κύριο δρόμο Λεμεσού - Πλατρών.  

Ο Ηλίας Μούζος αντιμετωπίζει άλλες 32 κατηγορίες που αφορούν εγκληματικές ενέργειες που διαπράχθηκαν , από το 2016, σε Λεμεσό και Πάφο και σχετίζονται με κατοχή, μεταφορά και χρήση πυροβόλων όπλων και εκρηκτικών υλών, εσκεμμένη πρόκληση ζημιάς σε περιουσία, απαγωγή, απειλές, πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος.  

Η υπεράσπιση δεν έφερε ένσταση όπως οι κατηγορούμενοι παραμείνουν υπό κράτηση.

ΚΥΠΕ

Home