Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αναχωρεί 17μελης ομάδα Κυπρίων διασωστών για την Τουρκία

Offsite Team -
09.02.2023

Αναχωρεί 17μελης ομάδα Κυπρίων διασωστών για την Τουρκία

Θα συνδράμει στις επιχειρήσεις που γίνονται στη χώρα μετά το φονικό σεισμό της Δευτέρας

UPD: Εξέλιξη: Δεν φεύγει η αποστολή από Κύπρο για Τουρκία

Φεύγει το απόγευμα για την Τουρκία 17μελής Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης, την οποία συντονίζει η Δύναμη της Πολιτικής Άμυνας, προγραμματίζεται να αναχωρήσει σήμερα απόγευμα Πέμπτης, για να συνδράμει στις επιχειρήσεις διάσωσης, μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την Τουρκία την περασμένη Δευτέρα. Η προσφορά της βοήθειας, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, δίδεται μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κυπριακή αποστολή, η οποία θα αναχωρήσει από το Αεροδρόμιο της Λάρνακας με ρουμανικό αεροσκάφος που έχει διευθετηθεί μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, αποτελείται από τον επικεφαλής (μόνιμο στέλεχος), 14 άτομα εθελοντές διασώστες της Πολιτικής Άμυνας, μία γιατρό και ένα νοσηλευτή της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων.  

>>>>Διαβάστε επίσης: Εντοπίστηκε νεκρός Τ/κ μαθητής στα συντρίμμια ξενοδοχείου<<<<

Με την άφιξή τους, οι διασώστες θα τεθούν κάτω από την ομάδα συντονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία συντονίζει τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης των ομάδων που έχουν αποσταλεί, στο πλαίσιο του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές.

Home