Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ανακοίνωση της «ΕΝΩΣΙΣ» Κοκκινοτριμιθιάς για τον Στρατηγό Γρίβα

Offsite Team -
07.12.2022 - 11:00

Ανακοίνωση της «ΕΝΩΣΙΣ» Κοκκινοτριμιθιάς για τον Στρατηγό Γρίβα

Τι αναφέρει για την πρόσφατη απόφαση της Βουλής

Το Δ.Σ. των Εθνικοφρόνων Σωματείων «ΈΝΩΣΙΣ» Κοκκινοτριμιθιάς, σε συνεδρία του στις 6 Δεκεμβρίου 2022, ασχολήθηκε, μεταξύ άλλων, με την πρόσφατη απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων, με την οποία χαρακτηρίζεται ο αρχηγός του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α, ως «ανάξιος κάθε είδους τιμής από την πατρίδα». 

Αναφορικά με το θέμα αυτό, το Δ.Σ. του σωματείου αποφάσισε τα εξής:

1ο   Να καταδικάσει, μετά βδελυγμίας, την άκαιρη, ανιστόρητη και αποτρόπαια πράξη της Βουλής των Αντιπροσώπων να κηρύξει το ένδοξο αρχηγό του εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα, στρατηγό Γεώργιο Γρίβα – Διγενή, ως «ανάξιο κάθε είδους τιμής από την πατρίδα».

2ο  Να υπενθυμίσει στους κύριους βουλευτές που υπερψήφισαν την επαίσχυντη πρόταση, ότι η ίδια βουλή, 4 μέρες μετά τον θάνατο του Αρχηγού, σε ειδική συνεδρία της, στις 31 Ιανουαρίου 1974, ανακήρυξε τον Διγενή ως «Άξιον Τέκνον της Κύπρου διά τας εξαιρέτους υπηρεσίας τας οποίας προσέφερε προς την ιδιαιτέραν του Πατρίδα». Και να ερωτήσει του κύριους βουλευτές, τι μεμπτό διέπραξε ο νεκρός Στρατηγός, από τον θάνατό του μέχρι σήμερα, για να μετατραπεί από άξιο σε ανάξιο.  

3ο  Να υπενθυμίσει στους κύριους βουλευτές που υπερψήφισαν την επαίσχυντη πρόταση, ότι η Βουλή των Ελλήνων, με τον νόμο 3944 που δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως Α 51, στις 20 Μαρτίου 1959, προήγαγε ομόφωνα τον Γεώργιο Γρίβα από αντισυνταγματάρχη σε αντιστράτηγο, του απένειμε ειδική σύνταξη, καθώς επίσης και τον τιμητικό τίτλο του «Άξιου Τέκνου της Πατρίδος».

4ο  Να υποδείξει στους κύριους βουλευτές που υπερψήφισαν την επαίσχυντη πρόταση, ότι η δόξα και η τιμή των αγωνιστών της Ελευθερίας δεν παζαρεύεται σε έδρανα που επάνδρωσε ο φανατισμός και η μισαλλοδοξία, αλλά κερδίζεται στο πεδίο της μάχης, εκεί που ο Αρχηγός ανάλωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του.

5ο  Να υπενθυμίσει στους κύριους βουλευτές που υπερψήφισαν την επαίσχυντη πρόταση, ότι τα έδρανα, οι πολιτικοί τίτλοι που κατέχουν και οι πολιτικοί τίτλοι που εποφθαλμιούν οφείλονται, κυρίαρχα, στους αγώνες του Αρχηγού Διγενή.

6ο   Να καλέσει όλα τα οργανωμένα και υγιώς σκεπτόμενα σύνολα του  Ελληνισμού της Κύπρου, καθώς επίσης τον κάθε Έλληνα της Κύπρου, ξεχωριστά, σε άμεση καταδίκη της επαίσχυντης αυτής πράξης της Βουλής των Αντιπροσώπων.

7ο  Να προβεί σε όλες τις ενδεικνυόμενες ενέργειες για τερματισμό της ανίερης, οργανωμένης και συστηματικής προσπάθειας, από γνωστούς κύκλους, της παραχάραξης της ένδοξης ιστορίας και της σπίλωσης της ιερής μνήμης των αγνών αγωνιστών του τόπου. «Δεν είναι σάρκα ο Διγενής για να τον φάει το χώμα, είναι ιδέα υψηλή Αθάνατος ακόμα»

H ανακοίνωση διαβιβάστηκε στο συμβούλιο ιστορικής μνήμης ΕΟΚΑ,στον σύνδεσμο αγωνιστών ΕΟΚΑ και στον πρόεδρο του ιδρύματος Γεωργίου Γρίβα Διγενη κον Ανδρέα Κανικλή.

Home