Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αναστάτωση σε τελετή αποφοίτησης λόγω της εμφάνισης των μαθητών

Offsite Team -
30.06.2022 - 10:47

Αναστάτωση σε τελετή αποφοίτησης λόγω της εμφάνισης των μαθητών

Τι λέει Εκπρόσωπος των γονέων και Υπουργείο Παιδείας για το περιστατικό

Η εξωτερική εμφάνιση και συγκεκριμένα το... κούρεμα ήταν ο λόγος που επικαλέστηκε διευθυντής γυμνασίου της επαρχίας Λάρνακας για να μην δώσει απολυτήριο κατά την τελετή αποφοίτησης σε έξι μαθητές. Η απόφαση του διευθυντή προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των γονιών με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και να κληθεί στην τελετή η Αστυνομία. 

Σύμφωνα με τον κ. Κώστα Κώστα, Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης εκπαίδευσης Επαρχίας Λάρνακας, ο οποίος μίλησε το πρωί της Πέμπτης στο κρατικό ραδιόφωνο, η διαδικασία της τελετής ξεκίνησε εξ αρχής με άσχημο τρόπο αφού ο διευθυντής κάλεσε όλους τους μαθητές να περάσουν από «εξέταση» για την εμφάνιση τους πριν την έναρξη. 

Ο  κ. Κώστα έκανε λόγο για ένα τραγικό περιστατικό, φαινόμενο σύνηθες για τον συγκεκριμένο διευθυντή, επιβεβαιώνοντας μάλιστα ότι είναι ο ίδιος που απαγόρευσε πέρυσι σε μαθήτρια από την Κένυα να λάβει το απολυτήριο της επειδή είχε πλεξούδες. 

Ο κ. Νικόλας Γιασουμής, Γενικός Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης, μιλώντας στο Τρίτο αναφέρθηκε στο συμβόλαιο Εσωτερικών Κανονισμών Λειτουργίας του Σχολείου που υπογράφεται στην αρχή κάθε σχολικού έτους, και τόνισε πως με βάση αυτούς τους κανονισμούς όλοι οι μαθητές ήταν ενήμεροι για τις απαγορεύσεις στην εξωτερική εμφάνιση, συμπεριλαμβανομένων και των μουσιών.

Όσον αφορά το ζήτημα της ιδιωτικής αστυνομίας που παρευρισκόταν στον χώρο από την αρχή της τελετής, αναφέρει πως υπήρξε εκεί μετά από παράκλιση του Σύνδεσμου Γονέων. Η παρουσία της δεν ήταν πρωτοφανής αφού έτυχε να παρευρίκεται και σε άλλες τελετές λόγω της «ιδιαιτερότητας» που έχει η συγκεκριμένη περιοχή.

Ο κ. Γιασουμή απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αν πρόκειται για τον ίδιο διευθυντή από το περιστατικό με την μαθήτρια από την Κένυα.

Home