Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αναστέλλουν κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί

Offsite Team -
22.01.2023 - 09:53

Αναστέλλουν κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί

Δίνουν πίστωση χρόνου στον ΟΑΥ

Την αναστολή της λήψης μέτρων και των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών ανακοίνωσε ο Παγκύπριος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) ώστε να δοθεί πίστωση χρόνου στον ΟΑΥ για να επεξεργαστεί ένα μοντέλο δίκαιης διαχείρισης της αποζημίωσης των φαρμακοποιών.

«Τόσο ο Υπουργός Υγείας όσο και ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΥ αναγνώρισαν το πρόβλημα που προέκυψε αναφορικά με την αποζημίωση των φαρμακοποιών από τον ΟΑΥ σε σχέση με την υπέρβαση των συμφωνημένων ετήσιων συσκευασιών φαρμάκων» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΦΣ.

>>>>Διαβάστε επίσης: Μπαίνουν στο ΓεΣΥ 126 καινοτόμα φάρμακα - Τρέχουν οι διαδικασίες<<<<

Προστίθεται ότι ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΥ ζήτησε από τον Παγκύπριο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ) πίστωση χρόνου μέχρι το τέλος του μήνα ώστε ο Οργανισμός να επεξεργαστεί μοντέλο δίκαιης διαχείρισης της αποζημίωσης των φαρμακοποιών και την υποβολή συγκεκριμένης πρότασης προς του φαρμακοποιούς.

Το Συμβούλιο του ΠΦΣ σε ένδειξη καλής θέλησης αποφάσισε την αναστολή της λήψης μέτρων και των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών δίνοντας την πίστωση χρόνου που ζητήθηκε μέχρι να λάβει την τελική πρόταση του ΟΑΥ, σημειώνεται. Ο ΠΦΣ θα κληθεί με το πέρας της χρονικής διορίας σε διαβουλεύσεις με τον ΟΑΥ και θα λάβει τις τελικές του αποφάσεις, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

 

Home