Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ανεμοστρόβιλος/Λευκωσία: Σε ξενοδοχεία & συγγενείς 13 οικογένειες

Offsite Team -
15.12.2020 - 10:31

Ανεμοστρόβιλος/Λευκωσία: Σε ξενοδοχεία & συγγενείς 13 οικογένειες

Thumbnail
Η επόμενη μέρα της καταστροφής

Στο... δρόμο μένουν δυστυχώς 13 οικογένειες μετά τον ανεμοστρόβιλο που έπληξε το πρωί της Δευτέρας τα χωριά Νικητάρι, Αστρομερίτη και Ποτάμι στην επαρχία Λευκωσίας. Συνολικά, από τη θεομηνία μεταξύ 07:15 μέχρι 07:45 το πρωί καταστράφηκαν συνολικά εννέα οικίες στο Νικητάρι, τρεις στον Αστρομερίτη και μια στο Ποτάμι.

 

Μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία

Οι πολίτες που είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται από τον ανεμοστρόβιλο μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία ή φιλοξενήθηκαν από συγγενικά τους πρόσωπα. Τη Δευτέρα ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής μετέβη στην περιοχή και είδε την … καταστροφή δίνοντας άμεσα οδηγίες για αντιμετώπιση της κατάστασης. Ήδη, οι πληγέντες θα παραλάβουν ο καθένας έκτακτη βοήθεια 2000 ευρώ για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, Παράλληλα, αύριο Τετάρτη σε συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου θα γίνει ανασκόπηση της κατάστασης και θα αποφασιστεί η βοήθεια που θα παραχωρηθεί.

«Κρανίου τόπος»

Ο κοινοτάρχης Νικηταρίου Κυριάκος Αλεξάδρου μιλώντας στην Offsite χαρακτήρισε την κατάσταση στην κοινότητα ως «κρανίου τόπο». Όπως είπε, στους δρόμους βρίσκεις τσίγκους, σίδερα, στέγες σπιτιών και ότι άλλο παρέσυρε ο άνεμος». Ο κ. Αλεξάνδρου τόνισε ότι άρχισε η καταγραφή και αναμένουμε να δούμε τι βοήθεια θα δοθεί. «Μεταξύ των πληγέντων» είπε είναι ηλικιωμένοι και οικογένειας με μικρά παιδιά που μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο. Το Νικητάρι μια κοινότητα 500 κατοίκων πρώτη φορά έζησε τέτοιο πράγμα».  

«Βομβαρδισμένο τοπίο»

Για «βομβαρδισμένο τοπίο» έκανε λόγο στην Offsite o κοινοτάρχης Αστρομερίτη Άρης Κωνσταντίνου ο οποίος ανέφερε ότι πέραν των οικιών 2-3 εμπορικά καταστήματα, ένας σταθμός βενζίνης και έξι κτηνοτροφικά υποστατικά υπέστησαν ζημιές. Ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι «από κάποια σπίτια εξαφανιστηκε η στέγη, βρέθηκαν στο δρόμο θερμοσίφωνες και ντεπόζιτα».

Ο κοινοτάρχης Αστρομερίτη είπε ότι σήμερα Τρίτη θα ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών, από την Επαρχιακή Διοίκηση, ενώ το Τμήμα Γεωργίας θα καταγράψει τις ζημιές στα κτηνοτροφικά υποστατικά».

 

Home