Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ανοίγει στην Βουλή η συζήτηση για την ευθανασία στην Κύπρο

Offsite Team -
24.01.2022 - 06:00

Ανοίγει στην Βουλή η συζήτηση για την ευθανασία στην Κύπρο

Στην ατζέντα της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το θέμα για συζήτηση

Ανοίγει σήμερα στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής ο διάλογος για την ευθανασία στην Κύπρο, μετά από την αυτεπάγγελτη εγγραφή του θέματος από μέλη της Επιτροπής  και της Προέδρου της Ειρήνης Χαραλαμπίδου.

Το θέμα της ευθανασίας τέθηκε προς συζήτηση υπό τον τίτλο «Ευθανασία και η ανάγκη ενημέρωσης και έναρξης κοινωνικού διαλόγου στην Κύπρο», προκειμένου να αρχίσει ο διάλογος επί αυτού του σοβαρού ζητήματος.

Μιλώντας στην Offsite μέλη της Επιτροπής τόνισαν ότι το άνοιγμα της συζήτησης γίνεται καθώς είναι κάτι που ζητά και η ίδια η κοινωνία. Ωστόσο όπως μας αναφέρθηκε είναι πρόωρο να λεχθεί πως θα εξελιχθεί η συζήτηση. 

Συγκεκριμένα η Επιτροπή θέλει πρώτα να ακούσει τις απόψεις τεχνοκρατών επί του συγκεκριμένου θέματος σε συνέχεια και του Συνεδρίου που πραγματοποίησε τον περασμένο Δεκέμβριο ο Δικηγορικός σύλλογος και ακολούθως μέσα από τον διάλογο που θα ακολουθήσει να διαφανεί εάν μπορεί να προχωρήσει νομοθετικά το όλο θέμα το οποίο αναμένεται ότι θα φέρει και αντιδράσεις.

Πάντως με ψεσινή της ανάρτηση στο twitter η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ειρήνη Χαραλαμπίδου σημείωσε ενόψει και της συζήτησης : «ο θεμελιώδες δικαίωμα στη ζωή με αξιοπρέπεια συνεπάγεται και το δικαίωμα στο θάνατο με αξιοπρέπεια; Όταν η επιλογή δεν είναι ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο αλλά ανάμεσα σε επώδυνο η ήρεμο θάνατο!».

Σημειώνεται ότι στην επιτροπή καλέστηκαν για να τοποθετηθούν επί του θέματος η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, ο πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής Κύπρου, εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, ο Δρ. Αριστοτέλης Κωνσταντινίδης, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Δικαίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πανεπιστημίου Κύπρου και o Δρ. Στέργιος Μήτας, επίκουρος καθηγητής Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. 

Η σημερινή συζήτηση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξουν και αντιδράσεις αν και όπως αναφέραμε και πιο πάνω στόχος της επιτροπής είναι να ανοίξει ο διάλογος χωρίς τις όποιες δεσμεύσεις.

Κλείνει μέρος του αυτοκινητόδρομου Λάρνακας – Αγίας Νάπας

Offsite Team -
27.06.2022 - 10:29

Κλείνει μέρος του αυτοκινητόδρομου Λάρνακας – Αγίας Νάπας

Από 4 Ιουλίου μέχρι 10 Αυγούστου θα γίνονται εργασίες ποτίσματος δέντρων συντήρησης οδικού φωτισμού

Εργασίες ποτίσματος δέντρων στον αυτοκινητόδρομο αεροδρομίου Λάρνακας – Αγίας Νάπας και εργασίες συντήρησης οδικού φωτισμού σε διάφορες τοποθεσίες του ίδιου αυτοκινητόδρομου, θα πραγματοποιούνται από τις αρχές Ιουλίου.

Σε ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων αναφέρεται ότι την περίοδο από 4 Ιουλίου μέχρι 10 Αυγούστου, μεταξύ των ωρών 08:30 – 14:30 καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων, θα γίνονται εργασίες ποτίσματος των δέντρων στα πρανή του αυτοκινητοδρόμου Αεροδρόμιο Λάρνακας – Αγίας Νάπας της Επαρχίας Λάρνακας από το Τμήμα Δασών.

Προστίθεται ότι «κατά τη διάρκεια των εργασιών, στον αυτοκινητόδρομο από το Αεροδρόμιο Λάρνακας μέχρι τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς (και από τις δύο κατευθύνσεις), θα κλείνει μέρος του ερείσματος του αυτοκινητοδρόμου, τμηματικά σε μήκος 100 μέτρων περίπου ανά φορά».

Εξάλλου από την Δευτέρα 4 Ιουλίου μέχρι την Παρασκευή 8 του μήνα θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης του οδικού φωτισμού στους αυτοκινητόδρομους της επαρχίας Λάρνακας. Συγκεκριμένα τη Δευτέρα και την Τρίτη 4 και 5 Ιουλίου, μεταξύ των ωρών 07:00 - 15:00 στον αυτοκινητόδρομο Αεροδρόμιο Λάρνακας – Αγίας Νάπας περί τον κυκλικό κόμβο Καλού Χωριού».

Την Τετάρτη και την Πέμπτη 6 και 7 Ιουλίου οι εργασίες θα γίνονται μεταξύ των ωρών 07:00 - 15:00, στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Λευκωσίας από τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς μέχρι τον κυκλικό κόμβο ΓΣΖ και στις δύο κατευθύνσεις.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν την Πέμπτη 7 Ιουλίου, μεταξύ των ωρών 07:00 – 15:00 στον αυτοκινητόδρομο αεροδρόμιο Λάρνακας – Αγίας Νάπας, στις εξόδους προς Ορόκλινη και Πύλα.

Ακόμα την Παρασκευή 8 Ιουλίου οι εργασίες θα γίνονται μεταξύ των ωρών 07:00 – 15:00 περί τον κυκλικό κόμβο Αερολιμένα Λάρνακας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά η μία λωρίδα κυκλοφορίας σε μήκος 500 μέτρων περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας».

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και υπομονή και συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home