Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αντίδραση συντεχνιών στην απόφαση για διευθυντές ΟΚΥπΥ

Offsite Team -
15.11.2021

Αντίδραση συντεχνιών στην απόφαση για διευθυντές ΟΚΥπΥ

Thumbnail
Οι Οργανώσεις θεωρούν την αντιμετώπιση των δυο Διευθυντών εκ μέρους του ΟΚΥπΥ ως εργοδοτική πλευρά «αντιδεοντολογική»

Οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις ΠΕΟ, ΠΑΣΥΔΥ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΚΙ, με ανακοίνωση τους,καταδικάζουν απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας να μην προχωρήσει σε ανανέωση των συμβολαίων των Εκτελεστικών Γενικών Διευθυντών των περιφερειών Λευκωσίας και Λάρνακας – Αμμοχώστου, απόφαση την οποία κρίνουν, όπως αναφέρουν, ως «αυθαίρετη».

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Οι Οργανώσεις θεωρούν την αντιμετώπιση των δυο Διευθυντών εκ μέρους του ΟΚΥπΥ ως εργοδοτική πλευρά «αντιδεοντολογική» για τα εργασιακά θέσμια. Σημειώνεται ότι προηγήθηκε η άμεση απόλυση ιατρού, χωρίς επίσης οποιαδήποτε προειδοποίηση.

 

Πρόσθετα, οι Οργανώσεις υπογραμμίζουν ότι η «αψυχολόγητη» ενέργεια του Δ.Σ. του μεγαλύτερου στην Κύπρο Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου στέλνει ζοφερά και αρνητικά μηνύματα που καλλιεργούν αισθήματα φοβίας και ανασφάλειας για το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων στον ΟΚΥπΥ, εκλαμβάνεται ως απόπειρα φίμωσής τους και πλήττει ανεπανόρθωτα το όποιο ενδεχόμενο ενδιαφέρον ικανού προσωπικού να αποταθεί για πρόσληψη στον Οργανισμό.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Καταλήγοντας, οι Οργανώσεις αναφέρουν ότι «ο αυθαίρετος και αντιδεοντολογικός τρόπος που ενήργησε το Δ.Σ. του ΟΚΥπΥ εκμεταλλευόμενο το γεγονός ότι η εργοδότηση του προσωπικού γίνεται στη βάση προσωπικών συμβολαίων, αναδεικνύει για ακόμα μια φορά την ανάγκη συνομολόγησης συλλογικής σύμβασης που θα καθορίζει με σαφήνεια και στη βάση αρχών το εργασιακό καθεστώς και τους όρους απασχόλησης για την κάθε κατηγορία προσωπικού».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home