Απαντά στις κατηγορίες 30χρονος για το φόνο στη πλατεία Σολωμού

Απαντά στις κατηγορίες 30χρονος για το φόνο στη πλατεία Σολωμού

Απάντηση στις κατηγορίες θα δώσει στις 5/7 ο 30χρονος για το φόνο 28χρονου στη πλατεία Σολωμού

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας για να απαντήσει στις εις βάρος του κατηγορίες θα οδηγηθεί στις 5 Ιουλίου ο 30χρονος κατηγορούμενος από τη Νιγηρία στην υπόθεση φόνου με θύμα τον 28χρονο Mbah Frankline Mbah από το Καμερούν.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ο 30χρονος εξέφρασε την επιθυμία όπως υποβάλει αίτηση για παροχή δωρεάν νομικής αρωγής, με το Δικαστήριο να ζητά όπως ετοιμαστεί σχετική έκθεση από το Γραφείο Ευημερίας.

Να σημειωθεί ότι ο 30χρονος σε θεληματική κατάθεση του στην Αστυνομία ομολόγησε τη διάπραξη του εγκλήματος στην παρουσία 27χρονου, ο οποίος ενώ είχε αρχικά συλληφθεί και κατηγορηθεί στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος αφού δεν προέκυψε οτιδήποτε εναντίον του.

Για την υπόθεση είχε συλληφθεί και τεθεί υπό κράτηση και τρίτο πρόσωπο, το οποίο αφού ανακρίθηκε απολύθηκε χωρίς να κατηγορηθεί γραπτώς, ενώ αναζητούνταν ακόμη δύο πρόσωπα.   

Ο 28χρονος εντοπίστηκε στις 19/05/2019 από μέλη της Αστυνομίας στην πλατεία Σολωμού, στη Λευκωσία, όπου μετέβησαν ύστερα από πληροφορία που λήφθηκε για τραυματισμένο πρόσωπο γύρω στις 3π.μ.  

Ο 28χρονος έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο σε διάφορα μέρη του σώματός του και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου πιστοποιήθηκε ο θάνατός του.  

Home