Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Από το Πάσχα του Μεταξά στο Πάσχα του Κορωνοϊού και του lockdown

Offsite Team -
19.04.2020 - 06:30

Από το Πάσχα του Μεταξά στο Πάσχα του Κορωνοϊού και του lockdown

Thumbnail
Από την αγωνία για τα θύματα του «Ορέστη» στην αγωνία για το τέλος της Πανδημίας

Για άλλη μια χρονιά, για ένα άλλο ένα Πάσχα η Κύπρος βρίσκεται στον απόηχο ενός συγκλονιστικού γεγονότος.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<

Δεν θα μπορούσε κανείς να ξεχάσει τη χρόνια που μας πέρασε, και συγκεκριμένα τις προηγούμενες γιορτές, το Πάσχα του 2019. Όταν ο Κυπριακός λαός και όχι μόνο παρακολουθούσε με μεγάλη αγωνία τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Μεταξά και τις στυγερές δολοφονίες.

Πρώτο θέμα για 70 και πλέον ήμερες o Μεταξάς μονοπωλούσε ο ενδιαφέρων της κοινής γνώμης. Επιστρέφοντας στη μνήμη μας τη χρονία που πέρασε και πιο συγκεκριμένα την Κυριακή του Πάσχα - ημέρα γιορτής γιορτής για τους απανταχού Κύπριους - ο κόσμος ήρθε αντιμέτωπος με ένα φρικιαστικό θέαμα.

Ήταν η μέρα, που ή πρώτη βαλίτσα ανασύρεται από την Κόκκινη λίμνη και αποκάλυπτε την φρίκη που έκρυβε μέσα... τη σορό της 36χρονης Λίβια Μπουένα από την Ρουμανία.

Ένα χρόνο μετά, φτάνοντας στο σήμερα, η Κύπρος αυτή τη φορά είναι αντιμέτωπη με μια πανδημία, με ένα αόρατο εχθρό.

Ο Κορωνοϊός μπήκε για τα καλά στη ζωή μας και άλλαξε άρδην τα δεδομένα. Το φετινό Πάσχα δεν θα μοιάζει με κανένα άλλο μέχρι στιγμής.

Εν μέσω απαγορεύσεων η Κύπρος καλείται να γιορτάσει τη μεγάλη γιορτή του Χριστιανισμού, κλεισμένη στο σπίτι χωρίς φίλους και συγγενείς, χωρίς χαμογελαστά πρόσωπα, αλλά με πίστη, με πίστη για ένα καλύτερο αύριο.

Ωστόσο όλα αυτά είναι προσωρινά, τα κρούσματα άρχισαν ήδη να μειώνονται, ο κορωνοϊός κάποια στιγμή θα φύγει και τότε ξανά θα έχουμε την ευκαιρία να ανταμώσουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα και να γιορτάσουμε το Πάσχα και την κάθε γιορτή.

Μέχρι τότε όμως μένουμε σπίτι για να μπορέσουμε να είμαστε όλοι μαζί και του χρόνου.

Home