Αποστάσεις και στο Αεροδρόμιο - Φωτογραφίες από τα μέτρα

Offsite Team -
09.06.2020 - 08:30

Αποστάσεις και στο Αεροδρόμιο - Φωτογραφίες από τα μέτρα

Thumbnail
Ποια μέτρα θα λαμβάνουν τα αεροδρόμια

Επαναλειτουργούν σήμερα (9/6) τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, στο πλαίσιο της τρίτης φάσης χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που λήφθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.  

Τα αεροδρόμια είχαν κλείσει με διάταγμα του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για απαγόρευση διενέργειας πτήσεων από και προς την Κύπρο, που τέθηκε σε ισχύ στις τρεις τα ξημερώματα της 21ης Μαρτίου 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα θα πραγματοποιηθούν πέντε αφίξεις και πέντε αναχωρήσεις και από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας, με την πρώτη πτήση της αεροπορικής εταιρείας Aegean να αναχωρεί γύρω στις οκτώ το πρωί με προορισμό την Αθήνα.

Τα μέτρα που θα λαμβάνονται μέσα στο αεροδρόμιο:

Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως, έχει αυξηθεί ο αριθμός των αντισηπτικών για δημόσια χρήση σε όλο το αεροδρόμιο, σε όλους τους δημόσιους χώρους και θα υπάρχει σήμανση η οποία θα προτρέπει το κοινό να φοράει μάσκα προσωπικής προστασίας συνέχεια και να μην την βγάζει, να πλένει τακτικά τα χέρια με ζεστό νερό και σαπούνι, να χρησιμοποιούν συχνά τα αντισηπτικά. Η σήμανση θα παρουσιάζει πως πρέπει να πλένουμε σωστά τα χέρια μας. Ακόμη, θα γίνονται συστάσεις στο κοινό ότι θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις των δύο μέτρων από άλλα άτομα. Οι συστάσεις αυτές θα γίνονται με αφίσες, με βίντεο και με ηχητικά μηνύματα από τα μεγάφωνα. 

Επίσης, στα σημεία όπου θα υπάρχει φυσική επαφή των υπαλλήλων με τους επιβάτες, όπως για παράδειγμα στον έλεγχο των διαβατηρίων και στην έκδοση εισιτηρίων, έχουν τοποθετηθεί πλεξιγκλάς.

Ακόμη, έχουν αυξηθεί και οι καθαρισμοί στο αεροδρόμιο και με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ούτως ώστε να γίνετε σωστή απολύμανση των επιφανειών  και οι καθαρισμοί εστιάζονται σε χώρους όπου θα ακουμπούν πολλοί επιβάτες, στις επιφάνειες, όπως στις οθόνες όπου γίνετε έλεγχος διαβατηρίων τύπου «self-service», εκεί θα γίνετε συχνότερος καθαρισμός και απολύμανση. Τα ίδια πρωτόκολλα καθαρισμού και απολύμανσης φυσικά θα εφαρμόζονται και στο αεροδρόμιο Πάφου. 

 

 

 

Home