Αποσύρθηκε το CureVac - Δεν παραλαμβάνει 250.000 δόσεις η Κύπρος

Αποσύρθηκε το CureVac - Δεν παραλαμβάνει 250.000 δόσεις η Κύπρος

Τι δηλώνει στην Offsite το υπ.Υγείας - Γιατί αποσύρθηκε το εμβόλιο

Τέλος στην κυλιόμενη ανασκόπηση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού CVnCoV της εταιρείας CureVac έβαλε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αφού πρώτα η εταιρεία ενημέρωσε για την απόσυρσή της από τη διαδικασία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση ορισμένα ερωτήματα σχετικά με την ποιότητα του εμβολίου, που επηρεάζουν την ισορροπία οφέλους-κινδύνου του εμβολίου, και το γεγονός ότι τα αποτελέσματα της κύριας μελέτης έδειξαν μόνο μια μέτρια αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε ενήλικες, δεν είχαν ακόμη ικανοποιητικά απαντηθεί.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Το mRNA εμβόλιο είχε αποτελεσματικότητα μόνο 47%. 

Παραγγείλαμε αλλά δε θα πάρουμε τα εμβόλια

Τον περασμένο Φεβρουάριο που ξεκίνησε η αξιολόγηση των δεδομένων του εν λόγω εμβολίου η Κύπρος όπως και η υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, είχαν παραγγείλει ποσότητα εμβολίων του CureVac. 

Όπως έγραψε η Offsite η Κύπρος παρήγγειλε 250.000 δόσεις του εμβολίου. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Μετά και από αυτή την εξέλιξη η Offsite επικοινώνησε με αρμόδια πηγή από το υπουργείο Υγείας όπου μας λέχθηκε πως με την απόσυρση του εμβολίου διακόπτεται και η συμφωνία της εταιρείας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Σημειώνεται πως με την απόσυρση του εμβολίου της CureVac δε θα δημιουργηθεί το οποιοδήποτε πρόβλημα στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της Κύπρου καθώς υπάρχει επάρκεια εμβολίων των υπόλοιπων εταιρειών. 

Home