Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΣΔΥΚ: Καθυστερεί η αποπληρωμή δεδουλευμένων Αστυνομικών

Offsite Team -
27.08.2020 - 16:11

ΑΣΔΥΚ: Καθυστερεί η αποπληρωμή δεδουλευμένων Αστυνομικών

Thumbnail
Ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος-ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ καλεί την Υπουργό Δικαιοσύνης όπως επιληφθεί των ζητημάτων

Η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου-ΑΣΔΥΚ και ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος-ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ σε ανακοίνωση τους, διαπιστώνουν καθυστέρηση, από μέρους του Λογιστηρίου της Αστυνομίας, στην καταβολή δεδουλευμένων μισθών καθώς και στην εφαρμογή των νέων μισθολογικών κλιμάκων που αφορούν στην ανέλιξη των μελών της Αστυνομικής Δύναμης.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει ψηφίσει τους σχετικούς κανονισμούς που αφορούν στη μισθολογική ανέλιξη των αστυνομικών και των ειδικών αστυνομικών, ωστόσο, ακόμη οι επηρεαζόμενοι αστυνομικοί δεν έχουν οποιαδήποτε ενημέρωση ως προς το χρόνο καταβολής των πληρωμών.

Ο ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ με επιστολή προς την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης, Έμιλη Γιολίτη, καταθέτει την ανησυχία του, αποδίδοντας την καθυστέρηση στην υποστελέχωση του Λογιστηρίου της Αστυνομίας. Ο ΚΑΣ διατυπώνει επίσης, απαρέσκεια για τη μη ανταπόκριση του Λογιστηρίου της Αστυνομίας στις σχετικές επιστολές του Κλάδου, με τις οποίες ζητούσε διευκρινήσεις ως προς τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης της πληρωμής.  

Επίσης, ο ΚΑΣ καταθέτει την ανησυχία του και για τη διαχρονικά μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην καταβολή δεδουλευμένων για την άσκηση υπερωριακών καθηκόντων, που συχνά ξεπερνά τους οκτώ μήνες. Πρακτική, όπως σημειώνεται, που δεν παρατηρείται στη υπόλοιπη δημόσια υπηρεσία, αλλά μόνο στην Αστυνομία.

Ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος-ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ καλεί την Υπουργό Δικαιοσύνης όπως επιληφθεί των ζητημάτων, καταθέτοντας την ετοιμότητά του για συνεργασία.

ΚΥΠΕ

 

Home