Άσκηση Ε.Φ με σενάριο για θερμό επεισόδιο (Φωτογραφίες)

Άσκηση Ε.Φ με σενάριο για θερμό επεισόδιο (Φωτογραφίες)

Στην άσκηση συμμετείχαν Αεροπορία, Ναυτικό και Στρατός Ξηράς - Δείτε φωτογραφίες από την ασκήση

Οι τουρκικές προκλήσεις εντείνονται το τελευταίο διάστημα με τις κατοχικές Αρχές να βάζουν στο «παιχνίδι» και το στρατό ξηράς με ασκήσεις ακόμα και έξω από τη Λευκωσία. 

Στις ασκήσεις αυτές η Εθνική Φρουρά απαντά με τη δική της διακλαδική άσκηση «ΙΡΙΣ» σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021. 

1

1

1

1

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Στην άσκηση συμμετείχαν τόσο επίγεια, εναέρια και θαλάσσια μέσα αφού συμμετείχαν Αεροπορία, Ναυτικό και Στρατός Ξηράς έγινε σε διάφορα σημεία της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός του κυπριακού FIR  που είναι ένα από τα χαρακτηριστικά αυτής της άσκησης

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

1

1

1

1

Σημειώνεται ότι όπως αναφέραμε και σε πρωινό ρεπορτάζ το σενάριο της άσκησης περιλαμβάνε θερμό επεισόδιο συνεπεία έντασης με τρίτη χώρα. Στην άσκηση χρησιμοποιήθηκαν διάφορα  μέσα.

Δείτε φωτογραφίες από την άσκηση:

1

1

1

1

1

1

1

1

2

1

1

1

Η δήλωση του υπουργού Άμυνας:

 Θέλω να συγχαρώ τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς και όλο το προσωπικό που συμμετείχε με οποιονδήποτε τρόπο στη σημερινή εντυπωσιακή άσκηση, η οποία διεξήχθη κάτω από πραγματικά δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας.

Αισθάνομαι ιδιαίτερα περήφανος, γιατί διαπίστωσα το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, τον επαγγελματισμό και το ηθικό των στελεχών και οπλιτών μας. Είναι ευρέως γνωστό ότι το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς αποτελεί το σημαντικότερο πολλαπλασιαστή ισχύος και συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της επιχειρησιακής μας ετοιμότητας.

Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι ο πρωταρχικός στόχος του Υπουργείου Άμυνας είναι η συνεχής αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς σε όλους τους τομείς.

Ακολουθούμε πιστά το εξοπλιστικό μας πρόγραμμα, προκειμένου το συντομότερο δυνατόν να έχουμε μια σύγχρονη και ευέλικτη αποτρεπτική δύναμη για την ασφάλεια της πατρίδας μας

Δεν μιλάμε πολύ αλλά εργαζόμαστε πολύ και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε χωρίς να μιλάμε για το καλό της πατρίδας μας.

Η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Οι τουρκικές επιθετικές ενέργειες στην ΑΟΖ μας, αλλά και το πρόσφατο άνοιγμα μέρους του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων, αποδεικνύουν ότι η Τουρκία καθίσταται ολοένα και περισσότερο επιθετική και απρόβλεπτη και εξυπακούεται ότι η Εθνική Φρουρά θα πρέπει να βρίσκεται σε ύψιστη ετοιμότητα.

Σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή στην πιστή εφαρμογή των πρωτοκόλλων του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού. Όλοι αντιλαμβανόμαστε την ατομική ευθύνη ενός εκάστου για να διατηρηθεί η ομαλότητα στη ζωή μας χωρίς την ανάγκη για περιορισμούς που επιβαρύνουν την οικονομία του τόπου.

Καταλήγοντας, θα ήθελα να συγχαρώ για ακόμη μια φορά όλο το προσωπικό για τη συμμετοχή και τη διοργάνωση της άσκησης «ΊΡΙΣ». Αποδείξατε για ακόμη μια φορά τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας και επιχειρησιακής ικανότητας σας.

Home