Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ασθενείς στην Κύπρο νοσούν εδώ & 1 μήνα με κορωνοϊό χωρίς εξήγηση

Του Χαράλαμπου Ζάκου -
29.04.2020 - 06:15

Ασθενείς στην Κύπρο νοσούν εδώ & 1 μήνα με κορωνοϊό χωρίς εξήγηση

Thumbnail
Οι περιπτώσεις προβληματίζουν τους ειδικούς - Τι λέει ο Δρ. Καραγιάννης στην Offsite

Η Offsite ενημερώθηκε σχετικά με περίπτωση ασθενή που εδώ και ένα μήνα νοσεί με κορωνοϊό.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<

Πιο συγκεκριμένα, ασθενής που ενώ αρχικά εμφάνισε συμπτώματα κορωνοϊού και χρειάστηκε μάλιστα να νοσηλευτεί και για ημέρες στο νοσοκομείο λόγω της κατάστασης της υγείας του, στα δύο πρώτα τεστ βρέθηκε αρνητικός, και μετά το εξιτήριο στα υπόλοιπα τεστ που ακολούθησαν βρέθηκε θετικός, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζει πλέον οποιαδήποτε συμπτώματα.

Για το ζήτημα επικοινωνήσαμε με τον Καθηγητή Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, Δρ. Πέτρο Καραγιάννη.

Ο Δρ. Καραγιάννης μας ανέφερε πως αυτή δεν είναι η μοναδική περίπτωση στην Κύπρο, μάλιστα ο ίδιος γνωρίζει ακόμη 2-3 παρόμοιες περιπτώσεις, φαινόμενο το οποίο παρατηρείται και σε άλλες χώρες του κόσμου και προβληματίζει τους επιστήμονες.

«Τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και στο εξωτερικό. Δεν ξέρουμε για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δρ. Καραγιάννης, σημειώνοντας παράλληλα πως «επιστήμονες υποθέτουν πως ναι μεν μπορεί να είναι θετικά αυτά τα άτομα στον ιό, ωστόσο, δεν φαίνεται να είναι μολυσματικοί».

Σε ερώτηση μας κατά πόσον αυτές οι περιπτώσεις ενδεχομένως να αναθεωρήσουν και τον χρόνο καραντίνας ατόμων που νοσούν, ο Δρ. Καραγιάννης μας ανέφερε πως όσα άτομα βρεθούν αρχικά θετικά στον ιό, θα υποβάλλονται σε νέα τεστ και εάν βρεθούν αρνητικά στον ιό τότε θα βρεθούν εκτός καραντίνας.  

Χαλαρώνουν τα μέτρα

Να σημειώσουμε πως εντός της ημέρας ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα προχωρήσει με ανακοίνωση σχετικά με την σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, μετά και τις συμβουλές τις επιδημιολογικής ομάδας η οποία συγκέντρωσε θετικά στοιχεία από τα τελευταία αποτελέσματα των εξετάσεων.

Ακόμα ένας αισθητός σεισμός στη Λεμεσό (ΧΑΡΤΗΣ)

Offsite Team -
28.06.2022 - 19:06

Ακόμα ένας αισθητός σεισμός στη Λεμεσό (ΧΑΡΤΗΣ)

ΧΑΡΤΗΣ - 2.9 Ρίχτερ ο δεύτερος σεισμός

Νέα σεισμική δόνηση ταρακούνησε για ακόμη μια φορά τη Λεμεσό. 

>>>> Δείτε ΕΔΩ: Τι είναι η σμηνοσειρά σεισμών που ταρακουνεί τη Λεμεσό

Μέσα σε διάστημα περίπου μίας ώρας σημειώθηκε και δεύτερος σεισμός με επίκεντρο τη Λεμεσό, ενώ πολίτες αναφέρουν πως ήταν πιο αισθητός από τον πρώτο.

Όπως ανακοίνωσε το σεισμολογικό κέντρο Κύπρου η δεύτερη σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 2.9 Ρίχτερ.

cyprus-seismological-center

Θυμίζουμε πως ο πρώτος σεισμός 2,7 Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 17:57, 7 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Λεμεσού με επίκεντρο την περιοχή της Γερμασόγειας.

 

neos-sismos

neos sismos

Home