Ασθενείς στην Κύπρο νοσούν εδώ & 1 μήνα με κορωνοϊό χωρίς εξήγηση

Ασθενείς στην Κύπρο νοσούν εδώ & 1 μήνα με κορωνοϊό χωρίς εξήγηση

Οι περιπτώσεις προβληματίζουν τους ειδικούς - Τι λέει ο Δρ. Καραγιάννης στην Offsite

Η Offsite ενημερώθηκε σχετικά με περίπτωση ασθενή που εδώ και ένα μήνα νοσεί με κορωνοϊό.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<

Πιο συγκεκριμένα, ασθενής που ενώ αρχικά εμφάνισε συμπτώματα κορωνοϊού και χρειάστηκε μάλιστα να νοσηλευτεί και για ημέρες στο νοσοκομείο λόγω της κατάστασης της υγείας του, στα δύο πρώτα τεστ βρέθηκε αρνητικός, και μετά το εξιτήριο στα υπόλοιπα τεστ που ακολούθησαν βρέθηκε θετικός, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζει πλέον οποιαδήποτε συμπτώματα.

Για το ζήτημα επικοινωνήσαμε με τον Καθηγητή Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, Δρ. Πέτρο Καραγιάννη.

Ο Δρ. Καραγιάννης μας ανέφερε πως αυτή δεν είναι η μοναδική περίπτωση στην Κύπρο, μάλιστα ο ίδιος γνωρίζει ακόμη 2-3 παρόμοιες περιπτώσεις, φαινόμενο το οποίο παρατηρείται και σε άλλες χώρες του κόσμου και προβληματίζει τους επιστήμονες.

«Τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και στο εξωτερικό. Δεν ξέρουμε για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δρ. Καραγιάννης, σημειώνοντας παράλληλα πως «επιστήμονες υποθέτουν πως ναι μεν μπορεί να είναι θετικά αυτά τα άτομα στον ιό, ωστόσο, δεν φαίνεται να είναι μολυσματικοί».

Σε ερώτηση μας κατά πόσον αυτές οι περιπτώσεις ενδεχομένως να αναθεωρήσουν και τον χρόνο καραντίνας ατόμων που νοσούν, ο Δρ. Καραγιάννης μας ανέφερε πως όσα άτομα βρεθούν αρχικά θετικά στον ιό, θα υποβάλλονται σε νέα τεστ και εάν βρεθούν αρνητικά στον ιό τότε θα βρεθούν εκτός καραντίνας.  

Χαλαρώνουν τα μέτρα

Να σημειώσουμε πως εντός της ημέρας ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα προχωρήσει με ανακοίνωση σχετικά με την σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, μετά και τις συμβουλές τις επιδημιολογικής ομάδας η οποία συγκέντρωσε θετικά στοιχεία από τα τελευταία αποτελέσματα των εξετάσεων.

Home