Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αστυνομία: Μην έρχεστε στους Σταθμούς - Πάρτε τηλέφωνο

Offsite Team -
13.03.2020

Αστυνομία: Μην έρχεστε στους Σταθμούς - Πάρτε τηλέφωνο

Thumbnail
Τι ισχύει με κρατούμενους - Νέα μέτρα κατά κορωνοϊού

Η Αστυνομία δεν θα δέχεται επισκέψεις σε Αστυνομικούς Σταθμούς ή Γραφεία για σκοπούς εξυπηρέτησης του κοινού. Σε νέα έκτακτη ανακοίνωση την Παρασκευή, το Αρχηγείο κάλεσε το κοινό όπως ενόψει των προληπτικών μέτρων που λαμβάνονται για τον κορωνοϊό θα πρέπει να περιοριστούν οι άσκοπες επισκέψεις σε Αστυνομικά Τμήματα και Σταθμούς.  Ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που αφορούν συνήθη τρέχοντα θέματα, για τα οποία ζητά ενημέρωση ή πληροφόρηση, αυτό μπορεί να γίνεται τηλεφωνικώς.

Για σκοπούς προστασίας των μελών της, αλλά και του κοινού, που έρχεται σε επαφή με την Αστυνομία, η Αστυνομία Κύπρου, προχωρεί στη λήψη πρόσθετων μέτρων προστασίας, από τον κορωνοϊό. 

Τα πρόσθετα μέτρα περιλαμβάνουν τις περιπτώσεις όπου το κοινό επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις της Αστυνομίας και ρυθμίζουν μεταξύ άλλων τις επισκέψεις των κρατουμένων σε αστυνομικά κρατητήρια, την έκδοση πιστοποιητικού λευκού ποινικού μητρώου και την εγγραφή/ μεταβίβαση όπλων.

Όπως έχει αποφασιστεί, για σκοπούς προστασίας, οι επισκέψεις των κρατουμένων, απαγορεύονται, εκτός μόνο εξαιρετικών περιπτώσεων. Ως αντιστάθμισμα και για σκοπούς αποφυγής αχρείαστων επισκέψεων, θα διευκολύνεται περαιτέρω η τηλεφωνική επικοινωνία των κρατουμένων.

Στα γραφεία Εξυπηρέτησης των Αστυνομικών Διευθύνσεων, η έκδοση πιστοποιητικών λευκού ποινικού μητρώου και άλλων, θα περιοριστεί στις επείγουσες και εξαιρετικές περιπτώσεις. Για σκοπούς έκδοσης των πιστοποιητικών αυτών, στα αρμόδια επαρχιακά γραφεία, θα τοποθετηθούν κιβώτια παραλαβής και διεκπεραίωσης τέτοιων αιτημάτων, ώστε να αποφεύγεται η επαφή του κοινού, με τα μέλη της Αστυνομίας.

Η παροχή υπηρεσιών που αφορούν εγγραφή, ή/ και μεταβίβαση όπλων, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων, αναστέλλεται.

Επιπρόσθετα, η Αστυνομία καλεί το κοινό να περιορίσει τις άσκοπες επισκέψεις σε Αστυνομικούς Σταθμούς ή Γραφεία για σκοπούς εξυπηρέτησης του. Ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που αφορούν συνήθη τρέχοντα θέματα, για τα οποία ζητά ενημέρωση ή πληροφόρηση, αυτό μπορεί να γίνεται τηλεφωνικώς.

Στόχος των πιο πάνω πρόσθετων μέτρων είναι η προστασία του κοινού και των αστυνομικών, από τον κορωνοϊο, αλλά και η διατήρηση στον ύψιστο δυνατό βαθμό, της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Αστυνομίας, ώστε να ανταποκριθεί στα σοβαρά και επείγοντα θέματα που έχει να διαχειριστεί. 

  

 

Home