Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αστυνομία προς ΚΟΠ: Είστε αργοί στις αποφάσεις σας

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
07.12.2022 - 06:45

Αστυνομία προς ΚΟΠ: Είστε αργοί στις αποφάσεις σας

Στο επίκεντρο η μη μετακίνηση φιλάθλων - Τι απάντησε η Αστυνομία στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Διάσταση απόψεων φαίνεται να δημιουργείται αναφορικά με το μέγα θέμα της μετακίνησης φιλάθλων μετά τα όσα τραγικά έγιναν στο Τσίρειο και τη μη διεξαγωγή του αγώνα ΑΠΟΛΛΩΝ - ΑΕΛ την περασμένη Κυριακή 04 Δεκεμβρίου 2022 μεταξύ Αστυνομίας και ΚΟΠ.

Τη Δευτέρα η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου απέστειλε στην Αστυνομία απάντηση στις επιστολές της αναφορικά με την εισήγηση της Αστυνομίας για τη μη μετακίνηση φιλάθλων και την εφαρμογή του Άρθρου  73 (Δ) στον Περί Βίας στα Γήπεδα  Νόμο.  Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στην Offsite News ότι η Αστυνομία διαφωνεί με την ΚΟΠ στην προσέγγιση της μετακίνησης φιλάθλων αφού τονίστηκε στην επιστολή - απάντηση  « ότι εμεις θέλουμε το μέτρο να εφαρμοστεί προληπτικά και άμεσα. Αντίθετα, η ΚΟΠ εντάσσει το μέτρο της μη μετακίνησης φιλάθλων ως μέρος της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή». Στην ουσία η Αστυνομία θέλει το μέτρο να εφαρμόζεται άμεσα μετά από αγώνα που σημειώνονται σοβαρά επεισόδια και όχι να υπάρχει αναμονή 15 ημερών μέχρι την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή.

>>>>Διαβάστε επίσης: Αγοράστε εισιτήρια - Κανονικά οι αγώνες του Σαββατοκύριακου<<<<

Σημειώνεται ότι όπως έγραψε χθες η Offsite News η Αστυνομία τάσσεται υπέρ και  της ελεγχόμενης μετακίνησης οπαδών. Δηλαδή: Η μεταφορά οπαδών των φιλοξενουμένων ομάδων να γίνει ελεγχόμενα και με  τη συνοδεία της Αστυνομίας. Με βάση το σκεπτικό, η συγκέντρωση των φιλάθλων - οπαδών θα γίνει σε συγκεκριμένο σημείο και μετά θα μεταφέρονται  ομαδικά στο γήπεδο μια - δυο ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα. Ακολουθως με τον ίδιο τρόπο θα μεταφερθούν στη βάση τους. Σε σχέση με το μέτρο της μη μετακίνησης φιλάθλων οι επιστολές που έστειλε το Αρχηγείο Αστυνομίας προς την ΚΟΠ σε σχέση με τη μετακίνηση οπαδών αφορούσε 7 ομάδες (AΠΟΕΛ, ΑΕΚ, Ανόρθωσις, Ομόνοια, Απόλλων, ΑΕΛ, Νέα Σαλαμίνα).

>>>>Διαβάστε ΕΔΩ τα όσα συνέβησαν

Ταυτοχρόνως, η Offsite News έγραψε χθες ότι η ΚΟΠ σηματοδοτεί τις όποιες εξελίξεις επί του θέματος της μη μετακίνησης φιλάθλων μετά τις 14 Δεκεμβρίου 2022 οπότε και θα συνεδριάσει ο Αθλητικός Δικαστής. Εάν στην εκδίκαση του αγώνα ΑΠΟΛΛΩΝ -ΑΕΛ εκδοθεί απόφαση μη μετακίνησης φιλάθλων τότε θα δημιουργηθεί προηγούμενο υποστηρίζουν πηγές της ΚΟΠ.

Η Στέφη παρακολουθεί

Από την πλευρά της η Υπουργός Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα συναντηθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα με τον Αρχηγό Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου προς εξέταση όλων των δεδομένων μετά τα επεισόδια του Τσιρείου. Την ίδια ώρα η ίδια η Υπουργός αποκάλυψε ότι μετά την επιστροφή της από τις Βρυξέλλες θα αποφασίσει κατά πόσον θα συγκαλέσει σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

 

Home