Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αστυνομία:Οι Βοηθοί Αρχηγοί φέρνουν ανακατατάξεις στην «πυραμίδα»

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
17.12.2020

Αστυνομία:Οι Βοηθοί Αρχηγοί φέρνουν ανακατατάξεις στην «πυραμίδα»

Thumbnail
Έρχονται και μεταθέσεις

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Ανακατατάξεις αναμένονται στην ηγετική πυραμίδα της Αστυνομίας στο επόμενο διάστημα. Ο διορισμός χθες Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020, των δυο νέων Βοηθών Αρχηγών Χριστόφορου Μαυρομμάτη και Πανίκου Αντωνίου φέρνει αλλαγές.

Καταρχάς, οι δυο προαγωγές των δυο μέχρι χθες ανώτερων αστυνόμων θα φέρει τροποποιήσεις ίσως και στις αρμοδιότητες των τεσσάρων Βοηθών Αρχηγών.  Οι νεοπροαχθέντες Βοηθοί Αρχηγοί Χριστόφορος Μαυρομμάτης και Πανίκος Αντωνίου θα αναλάβουν τα δικά τους καθήκοντα. Ωστόσο, ο τελικός λόγος για την τοποθέτηση των Βοηθών Αρχηγών ανήκει στον Αρχηγό Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου.

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία διαθέτει στο δυναμικό της τέσσερις Βοηθούς Αρχηγούς που καλύπτουν τους τομείς: Επιχειρήσεων, Εκπαίδευσης, Υποστήριξης και Εκπαίδευσης.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η Αστυνομία διέθετε μόνο δυο Βοηθούς Αρχηγούς τον κ. Δημήτρη Δημητρίου που ανέλαβε τον τομέα Βοηθού Αρχηγού Επιχειρήσεων και τον κ. Γεώργιο Φράγκο που ανέλαβε καθήκοντα Βοηθού Αρχηγού Εκπαίδευσης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι για διάφορους λόγους η Αστυνομία λειτουργούσε ακόμα και με ένα Βοηθό Αρχηγό κάτι που δεν βοηθούσε στην ομαλή λειτουργία της. 

Ποιοι είναι οι νέοι Βοηθοί Αρχηγοί

Ο κ. Χριστόφορος Μαυρομμάτης υπηρετούσε μέχρι πρόσφατα στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Αρχηγείου, ενώ από τον Ιανουάριο του 2020 ανέλαβε υπεύθυνος της ειδικής ομάδας που συστάθηκε για πάταξη των χειραγωγημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο. Εξάλλου, στο παρελθόν υπηρέτησε στη Διεύθυνση Οικονομικού Εγκλήματος της Αστυνομίας και ανέλαβε τις έρευνες για το οικονομικό κραχ.

Ο κ. Πανίκος Αντωνίου υπηρέτησε ως Αστυνομικός Διευθυντής Μόρφου ενώ βρέθηκε και  στη θέση του Διοικητή της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας. Παράλληλα, ο κ. Αντωνίου το τελευταίο διάστημα ήταν στη Μηχανοκίνητη Μονάδα Άμεσης Δράσεως.

Τους δυο Βοηθούς Αρχηγούς συνεχάρη με τιτίβισμά της στο twitter η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως Έμιλυ Γιολίτη τούς οποίους κάλεσε να εργαστούν με ευσυνειδησία για το καλό της Πολιτείας και πολιτών.

 

ΦΩΤΟΓΡΑφια

Προάγονται Ανώτεροι Αστυνόμοι

Η προαγωγή των δυο Βοηθών Αρχηγών θα φέρει αλλαγές και στις θέσεις των Ανώτερων Αστυνόμων. Δηλαδή, κάθε μέλος της Αστυνομίας βαθμού Αστυνόμου Β΄ και ανώτερου Αστυνόμου. Ανάλογα θα προκύψουν αλλαγές ή προαγωγές στις κατώτερες βαθμίδες.

Έρχονται και μεταθέσεις

Στις αμέσως επόμενες μέρες θα προκύψουν και μεταθέσεις με αφορμή τη μετακίνηση αστυνομικών από τις φρουρές των πολιτικών στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας ·για την ασφάλεια της παλιάς πόλης.

Home