Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αθλητές έβγαιναν τρελοί για ΕΦ - Τώρα τους παίρνουν δελτία υγείας

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
11.11.2021 - 06:00

Αθλητές έβγαιναν τρελοί για ΕΦ - Τώρα τους παίρνουν δελτία υγείας

Stop στα δελτία υγείας για αθλητές που βγήκαν Ι5 λόγω ψυχολογικών

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Το δελτίο υγείας αποτελεί τη βάση για την κάθε αθλητική δραστηριότητα, αφού χωρίς αυτό το έγγραφο ουδείς μπορεί να αγωνιστεί επαγγελματικά, ακόμα και ερασιτεχνικά. Η Βουλή έχει το νου της και σε μια προσπάθεια αποτροπής παρατυπιών αλλά και της φυγοστρατίας συζητεί την ανάκληση των δελτίων υγείας σε ορισμένους αθλητές. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτά τα δελτία υγείας ξεπερνούν τα 20.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Πηγές από τη Βουλή μάς είπαν ότι σήμερα Πέμπτη η Επιτροπή Άμυνας της Βουλής θα συζητήσει τροποποίηση του Νόμου που αφορά τον Περί Κυπριακού Αθλητισμού Νόμο του 2021.  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η τροποποίηση έχει σκοπό ώστε όλοι όσοι κριθούν από την Εθνικη Φρουρά Ι5 λογω ψυχολογικών προβλημάτων κυρίως, και κατέχουν δελτίο υγείας αθλητή αυτομάτως να το χάνουν.

Η απαλλαγή ι5 χορηγείται σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, αναπηρία, ψυχολογικά προβλήματα, αλλά και κάποια σύνδρομα, όπως το σύνδρομο down.  Aυτά τα παιδιά κατατάσσονται αλλού, λόγω υγείας και δεν πρόκειται  να έχουν άλλες επιπτώσεις. Στη συνεδρία όπου θα βρεθούν και εκπρόσωποι του Κυπριακού  οργανισμού Αθλητισμού θα δοθούν λεπτομέρειες για τα δελτία υγείας αθλητών και με ποιο τρόπο εκδίδονται. 

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ  Ανδρέας Μιχαηλίδης μιλώντας στην offsite δήλωσε  ότι ο νομοθέτης έρχεται να καλύψει ένα κενό ώστε να αποτραπεί το φαινόμενο κάποιοι να εξασφαλίζουν δελτίο υγείας ενώ έχουν ψυχολογικά προβλήματα. Ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι όταν έγινε ο νόμος για τη φυγοστρατία  ο νομοθέτης δεν επέτρεπε στον ΚΟΑ  να ανακαλέσει αυτόματα δελτία υγείας.  

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας 

Συζητούν και το ωράριο

Οι στρατιωτικοί χρειάζονται το δικό τους θεσμοθετημένο ωράριο. Η Επιτροπή Άμυνας θα ασχοληθεί σήμερα και με το ωράριο εργασίας, καθηκόντων και ειδικής εκπαίδευσης των στρατιωτικών. Η συζήτηση βρίσκεται στο τελικό στάδιο και ίσως προκύψει τελεσίδικη θέση που θα:

  • Ρυθμίζεται νομοθετικά ο υφιστάμενος συνολικός εβδομαδιαίος χρόνος υπηρεσίας των μελών του στρατού στις 37,5 ώρες, είτε εφαρμόζουν κανονικό είτε ειδικό ωράριο εργασίας. Για όσους εφαρμόζουν ειδικό ωράριο εργασίας, εφόσον καλούνται να εργασθούν Σάββατα, Κυριακές και αργίες, οι ημέρες αυτές θα λογίζονται ως εργάσιμες.
  • Καθορίζεται μέγιστος χρόνος εργασίας ανά εβδομάδα οι 48 ώρες. Ο μέσος όρος θα υπολογίζεται με περίοδο αναφοράς τους έξι μήνες, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι περίοδοι της ετήσιας άδειας ανάπαυσης και ασθενείας, οι αργίες, τα υπηρεσιακά ταξίδια και ο χρόνος εργασίας κατά τη διάρκεια επιφυλακής.
Home