Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αυτά είναι τα πρώτα «Χρωματιστά Χωριά» της Κύπρου (φωτος)

Offsite Team -
31.05.2022 - 10:27

Αυτά είναι τα πρώτα «Χρωματιστά Χωριά» της Κύπρου (φωτος)

Τρία χωριά πήραν την πιστοποίηση του Υφυπουργείου Τουρισμού «Χρωματιστά Χωριά»

Το Βουνί, ο Καλοπαναγιώτης και η Στενή είναι οι πρώτες κοινότητες που εξασφάλισαν την πιστοποίηση του Υφυπουργείου Τουρισμού "Colourful Villages" (Χρωματιστά Χωριά), σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Μαΐου στο Βουνί, παρουσία του Υφυπουργού Τουρισμού, Σάββα Περδίου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υφυπουργείου Τουρισμού, μέσω του προγράμματος “Colourful Villages” επιδιώκεται η αισθητική αναβάθμιση της εικόνας των χωριών, ο περιορισμός της οπτικής ρύπανσης, η διατήρηση της καθαριότητας σε περίοπτα σημεία, η βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών και υποδομών, αλλά και η διαφύλαξη και αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος, με γνώμονα τον σεβασμό στη βιοποικιλότητα.

«Απώτερος στόχος του Σήματος Πιστοποίησης “Colourful Villages” είναι η ανάπτυξη κουλτούρας για τη διαφύλαξη της ιδιαίτερης ταυτότητας, του φυσικού πλούτου και της πολιτιστικής κληρονομιάς της κάθε κοινότητας, με παράλληλα οφέλη για την τοπική κοινωνία, στα πλαίσια της αειφόρου ανάπτυξης», αναφέρει η ανακοίνωση.

2 

Τα βραβευθέντα χωριά θα τυγχάνουν σημαντικής προβολής τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, από το Υφυπουργείο Τουρισμού, με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας τους, σημειώνει το Υφυπουργείο.

Στην παρέμβαση του ο Υφυπουργός Τουρισμού, αφού συγχάρηκε θερμά της κοινότητες που πέτυχαν πιστοποίηση, υπογράμμισε την έμφαση που δίδεται από το Υφυπουργείο στον εμπλουτισμό της τουριστικής εμπειρίας, μέσω αυθεντικών βιωμάτων στην κυπριακή ύπαιθρο. Αναφέρθηκε επίσης στις ενέργειες που έγιναν μέσω διαφόρων προγραμμάτων και σχεδίων του Υφυπουργείου για βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών και υποδομών των κοινοτήτων, με παράλληλη ανάδειξη των μοναδικών ανταγωνιστικών τους πλεονεκτημάτων, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home