Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βουλή: Όλα όσα ειπώθηκαν κατά την συζήτηση του πορίσματος για ΣΚΤ

Offsite Team -
12.04.2019

Βουλή: Όλα όσα ειπώθηκαν κατά την συζήτηση του πορίσματος για ΣΚΤ

Thumbnail
Τι δήλωσαν οι βουλευτές

Κατά τη συζήτηση των σχεδίων απόφασης και του ψηφίσματος της Βουλής αναφορικά με το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τον Συνεργατισμό, εκ των οποίων υπερψηφίστηκε μόνο το σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσαν τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, που κατέθεσε σχέδιο απόφασης με το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έκανε λόγο για άρνηση των κομμάτων να αναλάβουν ευθύνη στο ποσοστό που τους αναλογεί.

 

Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι η ανάληψη ευθύνης θα βοηθούσε στην έναρξη μιας νέας πολιτικής κουλτούρας και συμπλήρωσε πως ανέμενε από τις πολιτικές δυνάμεις να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

 

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης αφού υπενθύμισε ότι κατέθεσε πρόταση νόμου, προ ημερών, για να γίνονται σεβαστά τα πορίσματα των ερευνητικών επιτροπών, είπε πως με αυτή τη λογική και το πόρισμα για τον Συνεργατισμό θα πρέπει να γίνει καθ΄ ολοκληρία σεβαστό.

 

Ο κ. Περδίκης πρόσθεσε πως ο Υπουργός Οικονομικών έχει την κύρια ευθύνη για την κατάληξη του Συνεργατισμού και πρέπει να παραιτηθεί.  Πρόσθεσε πως ευθύνες καταλογίζονται και πριν το 2013, τις οποίες είχαν τα κόμματα και εξήγησε πως το σχέδιο απόφασης που κατατέθηκε από τους Οικολόγους και τη Συμμαχία, έχει την έννοια της πλήρους υιοθέτησης του πορίσματος.  

Το δεύτερο σχέδιο απόφασης κατατέθηκε από το ΕΛΑΜ, ο Πρόεδρος του οποίου Χρίστος Χρίστου, ανέφερε πως το σχέδιο απόφασης, καταλογίζει ευθύνες σε όλα τα κόμματα και την Κυβέρνηση/

 

Ο Βουλευτής της Αλληλεγγύης Μιχάλης Γιωργάλλας, ανέφερε πως η θέση της Αλληλεγγύης εκφράστηκε τον Δεκέμβρη του 2015 από τον Πρόεδρο της Βουλής, που ήταν τότε Βουλευτής και ανέφερε πως αν η Βουλή αποφάσιζε διαφορετικά θα ήταν άλλη η πορεία του Συνεργατισμού.  

Ο κ. Γιωργάλλας είπε ακόμα πως δεν συμφωνεί με την προσωποποίηση των ευθυνών και επανέλαβε ότι ευθύνες υπάρχουν στο σύνολο της Κυβέρνησης, την Κεντρική τράπεζα και τους θεσμούς της Ευρώπης,

 

Ανέφερε ακόμα πως διαχωρίζει τη θέση του για την παραίτηση του Υπουργού, είπε πως οι ευθύνες δεν κατανέμονται, αλλά αναλαμβάνονται και δήλωσε πως τοποθετείται υπέρ του ψηφίσματος των τριών κομμάτων.  

Η ανεξάρτητη Βουλευτής Άννα Θεολόγου είπε πως υποστηρίζει τόσο το ψήφισμα όσο  και τα σχέδια αποφάσεων καθώς και τα τρία κείμενα αποτελούν το πλήρες ψήφισμα που θα ήθελε ο λαός.  

Home