Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βουλή: Θέμα τα τροχαία με μικροζημιές - Ο ρόλος των ασφαλιστικών

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
17.03.2022 - 06:00

Βουλή: Θέμα τα τροχαία με μικροζημιές - Ο ρόλος των ασφαλιστικών

Αυτεπάγγελτη εξέταση μετά από εισήγηση του βουλευτή Δ. Δημητρίου - Πληροφορίες

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Όλοι σχεδόν οι οδηγοί  ήταν  μάρτυρες  τροχαίου ατυχήματος κυρίως σε κεντρική λεωφόρο ή οδό και  παραμένουν για ώρες στην ουρά.  Ακόμα τα μικροτροχαία προκαλούν τη δυσφορία στους εμπλεκόμενους λόγω της καθυστερημένης άφιξης οδικής βοήθειας ή ασφαλιστών.

Τα δυο αυτά ζητήματα έδωσαν αφορμή στον βουλευτή του ΔΗΣΥ Δημήτρη Δημητρίου να ζητήσει  όπως εξεταστεί αυτεπαγγέλτως το θέμα που τιτλοφορείται: «Τα προβλήματα που παρουσιάζονται στα σημεία μικροσυγκρούσεων μηχανοκίνητων οχημάτων λόγω της καθυστέρησης στην άφιξη των ασφαλιστικών εταιρειών και της διαδικασίας που ακολουθείται για την καταγραφή των περιστατικών»

Η εισήγηση θα απασχολήσει στις 12:15 σήμερα το μεσημέρι συνεδρίαση της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής. Ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου ανέφερε στην Offsite  ότι το θέμα είναι  σοβαρό αφού προκαλείται ταλαιπωρία στον κόσμο. «Πάρτε για παράδειγμα» είπε ο κ  Δημητρίου «ένα τροχαίο με μικροζημιές σε κεντρική οδό της Λευκωσίας που είναι και μονόδρομος. Η καθυστέρηση στην ανταπόκριση ασφαλιστικών και της Οδικής Βοήθειας οδηγεί σε κομφούζιο. Ο κ. Δημητρίου είπε ακόμα ότι για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του κοινού πρέπει  οι εμπλεκόμενοι, αφού υπάρχει παραδοχή για τις ζημιές, να τα βρίσκουν μεταξύ τους. Κάλλιστα, οι οδηγοί μπορούν να φωτογραφίσουν τις ζημιές  και να  αποστέλλουν τις φωτογραφίες  στο αρμόδιο Τμήμα των ασφαλιστικών που συνεργάζονται χωρίς καθυστερήσεις και ταλαιπωρία.  

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο κάποιοι να δημιουργούν εικονικά δυστυχήματα για να λαμβάνουν δόλιες απαιτήσεις ο κ. Δημητρίου είπε ότι «δεν μπορούμε για τους λίγους να ταλαιπωρούμε τους πολλούς».

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Η θέση ασφαλιστών

Η Offsite  επικοινώνησε με τον Σύνδεσμο Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου όπου εκπρόσωπός του μας ανέφερε ότι «πάμε στη Βουλή για να ακούσουμε πώς θα παρουσιαστεί το θέμα και θα τοποθετηθούμε». Όπως πληροφορούμαστε, οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν θα αποδεχθούν να μην υπάρχει παρουσία ασφαλιστών ή  στελεχών οδικής βοήθειας στα σημεία των τροχαίων, αφού δεν θα γνωρίζει κανένας ότι έγινε  τροχαίο ατύχημα, ενώ θα προκύψουν δόλιες απαιτήσεις.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Στη συνεδρία κλήθηκαν και θα βρεθούν: Eκπρόσωποι του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, του Τμήματος Οδικών Μεταφορών του ίδιου υπουργείου, της Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών του Υπουργείου Οικονομικών, της Αστυνομίας Κύπρου (Τροχαία Αρχηγείου), του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ), του Ταμείου Ασφαλιστών Μηχανοκινήτων Οχημάτων και του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΣΕΑΔ).

Σημειώνεται ότι λόγω έλλειψης προσωπικού η Τροχαία δεν παρεμβαινει σε μικροσυγκρούσεις η τροχαία ατυχήματα με μικροζημιές.

Home