Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βρέθηκαν έξω από το ΥΠΑΜ οι συγγενείς υπαξιωματικών γυναικών

Offsite Team -
09.04.2022 - 17:15

Βρέθηκαν έξω από το ΥΠΑΜ οι συγγενείς υπαξιωματικών γυναικών

Τι ζητούσαν

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το Σάββατο έξω από το Υπουργείο Άμυνας οι γονείς και συγγενείς γυναικών μόνιμων Υπαξιωματικών, που διετέλεσαν Εθελόντριες Υπαξιωματικοί της 5ης , 6ης ,7ης  και 8ης  σειρά, αναφορικά στη διάκριση λόγω φύλου, που υφίστανται σε βάρος τους στον τομέα της εργασίας.

Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας οι γυναίκες μόνιμες Υπαξιωματικοί ενέκριναν ψήφισμα, με το οποίο απαιτούν την άμεση επίλυση του ζητήματος των γυναικών Υπαξιωματικών, τονίζοντας ότι αρκετές από αυτές είναι στα πρόθυρα της αφυπηρέτησης και σε λίγα χρόνια οι περισσότερες από αυτές θα αφυπηρετήσουν.

Κάλεσαν τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Υπουργικός Συμβούλιο, τον Υπουργό Άμυνας όπως προβούν άμεσα στην πλήρη αποκατάσταση των αρνητικών  συνεπειών που επήλθαν στις γυναίκες Υπαξιωματικούς από την διάκριση με βάση το φύλο στην εργασία.

Ζήτησαν να τις αποκαταστήσουν στη μόνιμη θέση του Λοχία, δηλαδή να τις διορίσουν αναδρομικά στη μόνιμη θέση του Λοχία, από την ημερομηνία που θα διορίζονταν, αν δεν μεσολαβούσε η εις βάρος τους διάκριση με βάση το φύλο.  

Επίσης, ζήτησαν εκ νέου να αποκαταστήσουν την σταδιοδρομία τους, όπως αυτή θα εξελισσόταν, αν δεν μεσολαβούσε η εις βάρος τους διάκριση με βάση το φύλο, δηλαδή να τις προάγουν στις θέσεις της ιεραρχίας, που κατά φυσιολογικό τρόπο θα προάγοντο, αν δεν μεσολαβούσε η εις βάρος τους διάκριση με βάση το φύλο.

 ΚΥΠΕ 

Home