Βρίσκεστε στην Λευκωσία – Εδώ μπορείτε να «δροσιστείτε»

Βρίσκεστε στην Λευκωσία – Εδώ μπορείτε να «δροσιστείτε»

Που μπορείτε να πάτε για «βουτιές» στην Λευκωσία και να επιβιώσετε από την ζέστη

Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά και η ζέστη άρχισε να γίνεται ανυπόφορη. 

Αν και ζούμε σε νησί και αρκετοί Κύπριοι ζουν παραθαλάσσια έχοντας την ευκαιρία να πάνε στις θάλασσες της επαρχίας τους, εντούτοις αρκετοί είναι και αυτοί που ζουν στην Πρωτεύουσα. 

Η Λευκωσία αν και δεν έχει θάλασσα, διαθέτει δροσερούς και διασκεδαστικούς χώρους φτιαγμένους για να αποφεύγουμε τον καύσωνα μέσα στην πόλη έχοντας την ευκαιρία να περάσουμε ευχάριστα της καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα.

Αν προτιμάτε να παραμείνετε Λευκωσία και θέλετε να αποφεύγεται τις μεγάλες αποστάσεις και τα πολλά χιλιόμετρα για να φτάσετε σε μια παραλία, σας ετοιμάσαμε μία λίστα με επιλογές τόσο για βουτιές όπου διαθέτουν φαγητό, μουσική και καλοκαιρινή ατμόσφαιρα, όσο και για δροσιά κάτω από τα δέντρα στην Λευκωσία.  

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι είτε να φορέσετε το μαγιό σας, να πάρετε μαζί σας πετσέτα και αντηλιακό, είτε να βάλετε αθλητικά ρούχα  και να επιλέξετε τον πλησιέστερο δροσερό προορισμό σε εσάς. 

Δείτε πιο κάτω 10 «δροσερούς» προορισμούς που μπορείτε να επισκεφθείτε στη Λευκωσία, όπως  και τι προσφέρει ο κάθε ένας από αυτούς: 

Hilton Park Λευκωσία

Το Hilton Park βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και διαθέτει μια μεγάλη πισίνα, φαγητό και ποτό στον εξωτερικό του χώρο. Η πισίνα του ξενοδοχείου λειτουργεί καθημερινά από τις 09:00 μέχρι τις 18:00 τόσο για τους πελάτες του ξενοδοχείου, όσο και για το κοινό. Για τα παιδιά υπάρχει επίσης Παιδική Γωνιά και η είσοδος είναι στην μισή τιμή. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 22695111.

Image result for Hilton Park Λευκωσία

Pool Bar Λακατάμια

Το Pool Bar το οποίο βρίσκεται σε μια ήσυχη γειτονιά στην Λακατάμια προσφέρει στο κοινό τρείς τεράστιες πισίνες (στίβου, κανονική και παιδική) για όλες τις προτιμήσεις λουόμενων και ένα σύγχρονο μπαρ στο οποίο μπορείτε να βρείτε φαγητά, σνακ και ποτά. Οι ώρες λειτουργίας του Pool Bar είναι καθημερινά από τις 10:00 μέχρι τις 19:00 και η είσοδος για παιδιά κάτω τον 6 ετών είναι δωρεάν. Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 22 383000

Image result for Pool Bar Λακαταμεια

Δημοτικό κολυμβητήριο Αγλατζιάς

Βρίσκεται στο κέντρο της Αγλατζιάς και διαθέτει ένα υπέροχο εξωτερικό χώρο για καλοκαιρινές βουτιές. Εκεί θα βρείτε δύο πισίνες μία 25μ και μία μικρή για τα παιδιά. Επίσης το κολυμβητήριο διαθέτει εξωτερική καφετέρια η οποία λειτουργεί σε ετήσια βάση όχι μόνο το καλοκαίρι. Η ώρες λειτουργίας του κολυμβητηρίου είναι καθημερινά από τις 09.00 μέχρι τις 19.00 και για τα παιδιά κάτω των 5 ετών είναι δωρεάν η είσοδος. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το κολυμβητήριο της Αγλατζιάς στο 22339848 για οποιεσδήποτε πληροφορίες θέλετε. 

Image result for αθλητικό κολυμβητήριο αγλαντζιάς

Δημοτικό κολυμβητήριο Λευκωσίας 

Βρίσκεται στην οδό στη Λουκή Ακρίτα 6 στον Άγιο Ανδρέα στο κέντρο της Λευκωσίας. Διαθέτει τόσο τρις πισίνες (στίβου, κανονική και παιδική), όσο και ωραίους εξωτερικούς χώρους που παρέχουν απεριόριστη δροσιά λόγω των δέντρων που βρίσκονται γύρω και μέσα από το κολυμβητήριο. Επίσης το κολυμβητήριο διαθέτει καντίνα που προσφέρει μεγάλη ποικιλία φαγητών και ροφημάτων. Το κολυμβητήριο Λευκωσίας λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 μέχρι τις 19.00 και είναι δωρεάν για παιδιά κάτω των 5 χρονών. Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 22797646

Image result for Δημοτικό κολυμβητήριο Αγλαντζιάς

 

Πολυχώρος Φάρμα 

Ο Πολύχωρος Φάρμα είναι νέο spot στην Λευκωσία και βρίσκεται στην καρδιά της Λακατάμιας. Παρέχει μεγάλο χώρο διασκέδασης και δροσιάς με πισίνα τένις και χώρο ποδοσφαίρου. Επίσης θα στην καφετέρια του χώρου θα μπορείτε να απολαύσετε διαφορά σνακ και ποτά. Λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00-19.00 και για οποιαδήποτε πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα 96609309, 96609409, 96609509 

Image result for πολυχώρος φάρμα

 

Eleon Leisure Park

Η Eleon βρίσκεται στην Πλουτάρχου 3 στην Έγκωμη και εκτός από τον «δροσερό» εξωτερικό της χώρο διαθέτει καφεστιατόριο με διεθνή κουζίνα για όλα τα γούστα. Θα την βρείτε ανοιχτή καθημερινά από της 09.00 μέχρι τις 18.00 και μπορείτε να επικοινωνίσετε με το προσωπικό της πισίνας στο τηλέφωνο 22451445

Image result for eleon leisure park

 

Ginger

Βρίσκεται μακριά από το κέντρο της πόλης και το θόρυβο στην  Λεωφ. Γιάννου Κρανιδιώτη 38 στα Λατσιά. Το Ginger διαθέτει ένα δροσερό και άνετο περιβάλλον με καινούργιες εγκαταστάσεις για τους λάτρεις του νερού. Επίσης παρέχει κλειστή θερμαινόμενη το χειμώνα και ανοικτή το καλοκαίρι. Ταυτόχρονα στο καφεστιατόριο θα βρείτε μεγάλη γκάμα φαγητών και ροφημάτων. Λειτουργεί καθημερινά από τις 09.00 μέχρι τις 18.00 και μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τον χώρο στο 22 467602.

Image result for Ginger πισινα

 

The Sporting Club

H The Sporting Club βρίσκεται στην Οδό  Δημήτρη Σταύρου στα  Λατσιά και αποτελεί μια καλή επιλογή για βουτιά στην πρωτεύουσα. Στο καφεστιατόριο του χώρου μπορείτε να διάφορα ποτά και σνακ και λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 μέχρι τις 19:00. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 22129700.

Εκτός από τους λάτρεις τις πισίνας έχουμε λύσεις και για τους  φανατικούς οπαδούς τις φύσης και της δροσιάς των δέντρων. Πιο κάτω θα βρείτε δύο εξωτερικούς χώρους οι οποίοι βρίσκονται στο κέντρο της Λευκωσίας και παρέχουν την δροσιά που χρειάζεστε για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. 

pisina

Εθνικό Δασικό πάρκο Αθαλάσσας 

Το Εθνικό Δασικό πάρκο της Αθαλάσσας αποτελεί ένα πνεύμονα πρασίνου για την πρωτεύουσα και βρίσκεται στο νότιο-ανατολικό άκρο της πόλης της Λευκωσίας αποτελώντας μια όαση πρασίνου που καταλαμβάνει μια έκταση 840 στρεμμάτων. Το πάρκο φιλοξενεί  πολλά ενδημικά, δέντρα, θάμνους και βότανα. Επίσης παρέχει μεγάλη λίμνη και δίκτυο μονοπατιών κατάλληλο για τους λάτρεις της ποδηλασίας και της πεζοπορίας προσφέροντας έτσι υπαίθρια αναψυχή, πνευματική και σωματική άθληση, περιβαλλοντική εκπαίδευση και επιμόρφωση. Οι χώροι του πάρκου είναι ανοιχτοί καθημερινά και μπορείτε να τους επισκεφθείτε δωρεάν, ενώ το πάρκο περιλαμβάνει επίσης καφετέρια για τους επισκέπτες με σνακς και ποτά. 

Image result for Εθνικό Δασικό πάρκο Αθαλάσσας

Πάρκο Ακρόπολης

Βρίσκεται στην οδό Παντελής 33 στον Στρόβολο και είναι ένας πράσινος παράδεισος διαφυγής για τους Λευκωσιάτες το καλοκαίρι. Προσφέρει ξεκούραση και περίπατο κάτω από τα δέντρα. Αποτελεί ιδανικό μέρος για περπάτημα κα αναψυχή καθώς έχει μεγάλη έκταση σε γρασίδι που προσφέρετε για βόλτες και χαλάρωση. Επίσης διαθέτει μεγάλο παιδότοπο, γήπεδο του μπάσκετ και καφεστιατόριο το οποίο προσφέρει γεύματα και ροφήματα. Είναι ανοιχτό καθημερινά και κλείνει στις 10:00 το βράδυ. 

Image result for πάρκο ακρόπολης λευκωσία

Home