Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δείτε το προσχέδιο του νομοσχεδίου για την μεταρρύθμιση της ΤΑ

Του Στέλιου Στυλιανού -
22.01.2019 - 15:52

Δείτε το προσχέδιο του νομοσχεδίου για την μεταρρύθμιση της ΤΑ

Thumbnail
Μακρά σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών για ανάλυση των δεδομένων 

Τα επόμενα βήματα για την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης μελέτησαν σε σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών, ο υπουργός Κωνσταντίνος Πετρίδης και αντιπροσωπεία της Ένωσης Δήμων.

Σε μια σύσκεψη που κράτησε πέραν το δύο ωρών έβαλα στο τραπέζι όλοι οι εμπλεκόμενοι τις απόψεις με στόχο να γίνει η ετοιμασία ενός νομοσχεδίου το οποίο μετά την ψήφιση του από την βουλή θα αποτελέσει την προμετωπίδα στην μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως την γνωρίζουμε σήμερα. 

Μιλώντας μετά το πέρας της συνάντησης ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδη, σημείωσε ότι έγινε  μια παραγωγική συζήτηση με τους εκπροσώπους των δημοτικών αρχών, σημειώνοντας ότι  θα σταλεί στην Ένωση Δήμων σε δύο ημέρες, προσχέδιο με τους πυλώνες της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης προς μελέτη.

Ο κύριος Πετρίδης ανέφερε ότι σκοπός της μεταρρύθμισης είναι οι τοπικές κοινωνίες και οι πολίτες τους να έχουν πόρους τους οποίους δεν έχουν σήμερα, καθώς επίσης και διοικητική αυτοτέλεια, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτό που συμβαίνει σήμερα, δηλαδή οι δήμαρχοι και οι Κοινοτάρχες όπως είπε χαρακτηριστικά να είναι αυτοί που μεταφέρουν αιτήματα στο εκάστοτε υπουργό για την δημιουργία του όποιου έργου.

Όπως πληροφορείται η Offsite κατά την σημερινή σύσκεψη έγινε συζήτηση επί ενός προσχεδίου 180 σελίδων, το οποίο θα σταλεί στην Ένωση Δήμων για μελέτη με στόχο να αποσταλούν οι όποιες εισηγήσεις με στόχο άμεσα το νομοσχέδιο να περάσει από νομοτεχνικό έλεγχο και να κατατεθεί στην βουλή για ψήφιση.

Δείτε εδώ το προσχέδιο του νομοσχεδίου 

Οι πυλώνες της Ένωσης Δήμων 

Μετά το τέλος της συνάντησης δηλώσεις έγιναν και από πλευράς του Προέδρου της Ένωσης Δήμων και Δήμαρχο Λάρνακας, Ανδρέα Βύρα, ο οποίος επεσήμανε ότι  ως ένωση Δήμων καθόρισαν τους πυλώνες και το τι ζητούν τόσο στην οικονομική βιωσιμότητα όσο και η λειτουργική δομή των νέων Δήμων. 

Ο κύριος Βύρας σημείωσε ότι θα μελετήσουν το προσχέδιο και θα καταθέσουν τις προτάσεις τους στον υπουργό για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. 

Όπως ανέφερε η μεταρρύθμιση δεν χρειάζεται γιατί οι δήμοι κάνουν κακομεταχείριση αλλά γιατί είναι μια επένδυση για το μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το ίδιο θέμα ο υπουργός Εσωτερικών θα έχει συνάντηση με την Ένωση Κοινοτήτων την προσεχή Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ότι η ένωση κοινοτήτων φαίνεται να αντιδρά στην ενσωμάτωση Κοινοτήτων σε νέους ή υφιστάμενους Δήμους.

Home