Δεν φεύγουν τα SMS από την ζωή μας την Δευτέρα - Πληροφορίες

Δεν φεύγουν τα SMS από την ζωή μας την Δευτέρα - Πληροφορίες

Οι τελευταίες πληροφορίες - Οι 3 φάσεις αποκλιμάκωσης

Την Τετάρτη αναμένονται οι τελικές αποφάσεις για τις χαλαρώσεις που θα έχουμε από την Δευτέρα στην Κύπρο.  Διαβάστε εδώ όλα τα σενάρια για τις χαλαρώσεις - Τι θα γίνει με τα σχολεία

Σημαντική είναι και η σημερινή συνάντηση στο Προεδρικό μεταξύ του ΠτΔ και της Ειδικής Επιδημιολογικής ομάδας όπου θα γίνει ανασκόπηση της κατάστασης. 

Μία από τις παραμέτρους που σαφώς απασχολεί έντονα τους πολίτες είναι και τα SMS για κατ’ εξαίρεση μετακίνηση.

>>> ΕΔΩ αναλυτικά οι 3 φάσεις χαλάρωσης των μέτρων

Τι γίνεται με SMS - συναθροίσεις

Βέβαιο θεωρείται πως τα γραπτά μηνύματα (sms) στο 8998, θα παραμείνουν στην καθημερινότητα μας, όπως και η απαγόρευση στις συναθροίσεις. Τα δύο αυτά μέτρα θα είναι σε ισχύ για τουλάχιστον μέχρι την 2η φάση. 

Αρμόδια πηγή που μίλησε στην Offsite, εξέφρασε την άποψη ότι τα SMS θα πρέπει να παραμείνουν και κατά τη 2η φάση. Υπάρχει ένα ενδεχόμενο να αυξηθούν σε τρία από δύο που είναι σήμερα.

Τονίζεται πως οι οποιεσδήποτε χαλαρώσεις, θα τελούν υπό την αίρεση των επιδημιολογικών δεδομένων κάθε περιόδου και της κατάστασης που θα επικρατεί στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Το μπαλάκι βρίσκεται πλέον στο γήπεδο της Κυβέρνησης. Οι εισηγήσεις των μελών της Επιδημιολογικής Ομάδας θα τεθούν ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη.

Μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου αναμένεται να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις για τις χαλαρώσεις. 

Home