Διαμαρτυρία υπέρ της τοποθέτησης ομπρελών στη Λάρα

Διαμαρτυρία υπέρ της τοποθέτησης ομπρελών στη Λάρα

Οι διαμαρτυρόμενοι προτείνουν συμβιβασμό για Λάρα και χελώνες

Κάτοικοι και απόδημοι της Ίννειας, αλλά και οι ιδιοκτήτες γης στην περιοχή του Ακάμα, οργάνωσαν ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας στην παραλία της Λάρας, διεκδικώντας την αξιοποίηση της νότιας παραλίας για τους λουόμενους.

Οι κάτοικοι, με την υποστήριξη βουλευτών και των τοπικών αρχών της επαρχίας, τοποθέτησαν ομπρέλες στην παραλία, κάτι που με βάση την νομοθεσία απαγορεύεται.

Στην περιοχή βρισκόταν ισχυρή αστυνομική δύναμη. Άκατος της λιμενικής αστυνομίας περιπολούσε στα ανοικτά ενώ ελικόπτερο της αστυνομίας κάλυπτε την περιοχή της εκδήλωσης.

Οι κάτοικοι σύμφωνα με τους διοργανωτές της εκδήλωσης έστειλαν ένα  ηχηρό μήνυμα σε σχέση με το θέμα της αξιοποίησης των περιουσιών τους και της προστασίας της περιοχής.

1

Επιθυμούν μαζί με την προστασία της χελώνας να ληφθεί πρόνοια και για την επιβίωση των ανθρώπων της περιοχής, όπως τονίζει ο κοινοτάρχης Ίννειας Γιάγκος Τσίβικος, ο οποίος προτείνει ένα συμβιβασμό: η βόρεια παραλία να είναι αποκλειστικά για τις χελώνες και στη νότια παραλία, στην οποία δεν υπάρχουν τόσες πολλές φωλιές, να επιτρέπεται η εγκατάσταση ομπρελών για τους λουόμενους με την ταυτόχρονη δημιουργία κάποιων υποδομών για τη διευκόλυνσή τους όπως αποδυτήρια, αποχωρητήρια και ένα μικρό αναψυκτήριο προκειμένου η κοινότητα να έχει κάποια έσοδα.

Την ίδια ώρα που οι κάτοικοι της Ίννειας διαδήλωναν στην παραλία της Λάρας, μέλη του Κόμματος για τα Ζώα συγκεντρώθηκαν στην κοντινή  παραλία της Τοξεύτρας, λίγα χιλιόμετρα από την Λάρα, διεκδικώντας να μην ληφθεί καμία απόφαση που να θέτει σε κίνδυνο την προστασία των χελώνων.

Οι φίλοι του Κόμματος για τα Ζώα ενέκριναν υπόμνημα το οποίο θα σταλεί τόσο στην κυβέρνηση όσο και σε Ευρωβουλευτές και φιλοζωικές οργανώσεις στην Ευρώπη.

Home