Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Διαμαρτυρίες από κομμωτήρια και κουρεία στα Κατεχόμενα

Offsite Team -
12.05.2020 - 17:42

Διαμαρτυρίες από κομμωτήρια και κουρεία στα Κατεχόμενα

Thumbnail
Υπέβαλαν αιτήματα για την επαναλειτουργία τους

Σε διαμαρτυρία έξω από τη «βουλή» προχώρησε το πρωί η ένωση κομμωτηρίων, η ένωση κουρέων και η ένωση αισθητικών και ειδικών νυχιών στα κατεχόμενα, υποβάλλοντας αιτήματα για τον τρόπο επαναλειτουργίας τους από τις 20 Μαϊου.

 

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην εκδήλωση διαμαρτυρίας παρευρέθηκε και ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Τ/κ καταστηματαρχών και εμπόρων (ΚΤΕΖΟ), Μαχμούτ Κανμπέρ, ο οποίος ανέφερε ότι η επαναλειτουργία μόνο με περιποίηση μαλλιών δεν είναι οικονομικά συμφέρουσα και οι ιδιοκτήτες δεν θα μπορούν να βγάλουν τα έξοδά τους, ούτε και να πληρώσουν τα ενοίκιά τους.

 

Κομμωτήρια και κουρεία ζητούν να επαναλειτουργήσουν τηρώντας τους όρους υγιεινής, αλλά με πλήρεις υπηρεσίες (ΣΣ: τα κομμωτήρια έχουν στον ίδιο χώρο υπηρεσίες αισθητικής και νυχιών).

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<  

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της ένωσης ιδιοκτητών εστιατορίων και χώρων εστίασης (RESBİR) που επίσης διαμαρτύρονται επειδή δεν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στα έξοδά τους μόνο με κατ’ οίκον παράδοση και πώληση από το κατάστημα.

Ο «υπεξ», Κουντρέτ Οζερσάι, δήλωσε χθες βράδυ ότι δεν έχουν αίτημα για να δέχονται και πελάτες στους χώρους τους οι ιδιοκτήτες χώρων εστίασης, με τον πρόεδρο του συνδέσμου Σαλίχ Καϊμ να δηλώνει ότι επέδωσαν τα αιτήματά τους με επιστολή στις 4 Μαϊου. Μπορεί να υπάρχει παρεξήγηση με τις δηλώσεις του κ. Οζερσάι, ανέφερε ο «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ, ο οποίος πήγε κοντά στους διαμαρτυρόμενους και συνομίλησαν.  

Να σημειωθεί ότι το θέμα της πληρωμής ενοικίων, αλλά και της ανταπόκρισης στις πλείστες των υποχρεώσεών τους με τους όρους επαναλειτουργίας, που αποφασίζει το «υπουργικό συμβούλιο», είναι στο επίκεντρο διαμαρτυρίας πολλών επαγγελματικών ομάδων και επιχειρήσεων που επαναδραστηριοποιούνται με την άρση των περιοριστικών μέτρων στα κατεχόμενα.

ΚΥΠΕ

 

Home