Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Διαμαρτυρίες Τ/κ εργαζομένων που δουλεύουν στις ελ.περιοχές (VID)

Offsite Team -
13.05.2020 - 11:53

Διαμαρτυρίες Τ/κ εργαζομένων που δουλεύουν στις ελ.περιοχές (VID)

Thumbnail
Στο οδόφραγμα Πύλας - Περγάμου οι εργαζόμενοι

Εκδήλωση διαμαρτυρίας γιατί δεν τους επιτρέπεται από την «κυβέρνηση» η διέλευση στα κατεχόμενα για να πάνε στις δουλειές τους, πραγματοποίησαν στο οδόφραγμα του Περγάμου οι Τ/κ κάτοικοι της Πύλας.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, οι Τ/κ κρατώντας σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους, είχαν πανό που έγραφε «δεν είμαι πρόσφυγας». Στο τ/κ οδόφραγμα άφησαν και ένα μαύρο φέρετρο ενώ κάποιοι φώναζαν «Δεν παίρνουν εμάς, ούτε το κουφάρι μας».

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<  

pp2-002.jpg

Στην εκδήλωση παρών ήταν και ο Τ/κ κοινοτάρχης της Πύλας, Βεϊσάλ Γκιουντέν δήλωσε ότι ο κάθε πολιτικός δεν μπορεί να είναι και «ηγέτης κράτους» (statesman). «Μας έριξαν σ’ ένα λάκκο και μας άφησαν εδώ. Θα έρθει όμως η ημέρα που εκείνοι οι πολιτικοί θα έρθουν εδώ και τότε θα πεταχτούν αυτοί σε αυτόν τον λάκκο. Κάθε μέρα που περνά μας αφαιρούν κάτι από τη ζωή μας».

Ο κ. Γκιουντέν αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω των μέτρων κατηγορώντας την «κυβέρνηση» ότι με τις αποφάσεις που έλαβαν έχουν ανοίξει τον δρόμο για να τους εξολοθρεύσουν από τα εδάφη τους. «Εμείς θέλουμε δικαιοσύνη αλλά δεν την είδαμε. Εμείς θέλουμε μια πατρίδα που δεν θα έχει οδοφράγματα».  

Ο Τ/κ κοινοτάρχης της Πύλας είπε ότι και οι δύο πλευρές έκαναν λάθος (για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων) και πως αρκούσε "να έκλειναν μόνο τα εξωτερικά σύνορα".

i1-019.jpg

p2-040.jpg

Στο μεταξύ, την ώρα που η εκδήλωση των Τ/κ της Πύλας βρισκόταν σε εξέλιξη, μια ομάδα Τ/κ που μένουν στα κατεχόμενα αλλά εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές πραγματοποίησαν αυθόρμητη εκδήλωση διαμαρτυρίας – συμπαράστασης προς τους Τ/κ κατοίκους της Πύλας, στον τ/κ οδόφραγμα του Περγάμου.

Και οι ίδιοι, φώναζαν, αυτό που θέλουν είναι μόνο να πάνε στις δουλειές τους στο «νότο». Σε ανακοίνωση της ομάδας των Τ/κ εργαζομένων στις ελεύθερες περιοχές που δόθηκε μετά στη δημοσιότητα αναφέρεται ότι «η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε δείχνει και με την επιδημία το εδώ και δεκαετίες άλυτο πρόβλημα. Η μη συνεργασία στο θέμα της πανδημίας και η απροθυμία των δύο πλευρών να συνεργαστούν ενάντια στον ιό, μας αναγκάζει να αντιμετωπίζουμε μεγάλα προβλήματα, τόσο εσάς τους Τ/κ που μένε στην Πύλα, όσο και εμάς που εργαζόμαστε στο νότο».  

Στην ανακοίνωση οι Τ/κ εργαζόμενοι στις ελεύθερες περιοχές δηλώνουν ότι χαιρετίζουν την αποφασιστικότητα και της αντίδραση που δείχνουν οι Τ/κ κάτοικοι της Πύλας και «στηρίζουμε το αγώνα σας για να ανοίξουν άμεσα τα σημεία διέλευσης».

p1-046.jpg

i2-020.jpg

p1-047.jpg

Πηγή: ΚΥΠΕ

Φωτος: yeniduzen

Home