Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Διάνοιξη οδοφράγματος Κοκκίνων συζήτησαν κοινοτάρχες με Μενελάου

Offsite Team -
14.09.2022 - 09:55

Διάνοιξη οδοφράγματος Κοκκίνων συζήτησαν κοινοτάρχες με Μενελάου

Συνάντηση είχαν το πρωί της Τρίτης οι κοινοτάρχες της περιοχής Τηλλυρίας με τον Ε/κ διαπραγματευτή για το Κυπριακό Μενέλαο Μενελάου, στα Κόκκινα, μετά από πρωτουβουλία του ιδίου, στο πλαίσιο της οποίας τέθηκε το θέμα της διάνοιξης του οδοφράγματος των Κοκκίνων.

Ο πρόεδρος του Κ.Σ. Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Νίκος Κλεάνθους σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του διαπραγματευτή, ενώ πρωταρχικό θέμα στη συζήτηση που διεξήχθη, ήταν η εξεύρεση τρόπων για τη διάνοιξη του περάσματος των Κόκκινων.

Στην συνάντηση, σημείωσε, συμμετείχαν οι κοινότητες του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, ο Πάνω Πύργος Τηλλυρίας, το Μοσφίλι και η κοινότητα του Πωμού.

Ο διαπραγματευτής για το Κυπριακό, είπε ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, άκουσε τις θέσεις τους και γνωρίζει την περίπτωση των Κοκκίνων και την αναγκαιότητα διάνοιξης του περάσματος. Επιπρόσθετα, "υποσχέθηκε πως ό,τι μπορεί να γίνει από την πλευρά μας θα γίνει". Η διάνοξη του οδοφράγματος των Κοκκίνων, συνέχισε, «αποτελεί προτεραιότητα για τη δική μας πλευρά, και σε μια επικείμενη συνάντηση, άγνωστο πότε, θα προταθεί το θέμα της διάνοιξης των Κοκκίνων», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου Κάτω Πύργου Νίκο Κλεάνθους, ο θύλακας των Κοκκίνων στις ακτές της Τηλλυρίας παρεμβάλλεται ανάμεσα στον Παχύαμμο και την περιοχή Τηλλυρίας και επέκοψε τη συγκοινωνία μεταξύ των δυο περιοχών, μέσω του παραλιακού δρόμου από το καλοκαίρι του 1964. Έκτοτε οι κάτοικοι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν ένα δρόμο μέσω του δάσους με πολλές στροφές και μεγαλύτερης απόστασης.  

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς, το κατοχικό καθεστώς δεν έχει ανάψει ακόμη το πράσινο φως για χρήση του παραλιακού δρόμου Παχυάμμου- Πύργου Τηλλυρίας που θα εκμηδένιζε την απόσταση και την ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής.

ΚΥΠΕ

Home