Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Διέρρηξαν ολόκληρη οικοδομή - Ανοίγουν φάκελο με διαρρήξεις

Offsite Team -
16.11.2020 - 18:55

Διέρρηξαν ολόκληρη οικοδομή - Ανοίγουν φάκελο με διαρρήξεις

Thumbnail
Συνέλαβαν τρία πρόσωπα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Υπό κράτηση τέθηκαν τρία πρόσωπα, μετά την ανεύρεση από μέλη της Αστυνομίας, περιουσίας που είχε κλαπεί μετά από διαρρήξεις δύο κτιρίων, στην επαρχία Λευκωσίας. Πρόκειται για 29χρονο, εναντίον του οποίου διερευνάται υπόθεση παράνομης κατοχής περιουσίας, διάρρηξης κτιρίου και κλοπής, και για 26χρονο και 23χρονο, εναντίον των οποίων διερευνάται υπόθεση διάρρηξης κτιρίου, πρόκλησης ζημιάς σε περιουσία και κλοπής.

Στα ίχνη των τριών υπόπτων, οδήγησαν στοιχεία που προέκυψαν κατά τη διερεύνηση από το ΤΑΕ Λευκωσίας, υπόθεσης διάρρηξης ανεγειρόμενης οικοδομής στην περιοχή Λακατάμιας, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, 13 Νοεμβρίου. Τη διάρρηξη κατήγγειλε το ίδιο βράδυ στο ΤΑΕ, ο ιδιοκτήτης της οικοδομής, σύμφωνα με τον οποίο από την οικοδομή είχαν κλαπεί διάφορα ηλεκτρολογικά υλικά, ενώ είχαν προκληθεί και ζημιές, συνολικής αξίας 4,000 ευρώ. Στη σκηνή έγιναν εξετάσεις από μέλη του Κλιμακίου Διαρρήξεων, του ΤΑΕ Λευκωσίας και διαπιστώθηκε η διάρρηξη του κτιρίου.

Την Κυριακή, μέλη του ΤΑΕ, μαζί με μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Λακατάμιας, προχώρησαν σε επιχείρηση έρευνας σε τρεις κατοικίες και σε υποστατικά τους, στην περιοχή Δευτεράς, βάσει δικαστικών ενταλμάτων έρευνας. Κατά τις έρευνες, σε εμπορευματοκιβώτιο ιδιοκτησίας του 29χρονου, που βρισκόταν σε οικόπεδο κοντά στην κατοικία του 26χρονου, ανευρέθηκε μεγάλος αριθμός αχρησιμοποίητων υλικών οικοδομής, όπως κιβώτια με πλακάκια, γυψοσανίδες, μεταλλικές μορίνες, πλάκες θερμομονωτικής πολυστερίνης και καλώδια, για τα οποία ο ίδιος δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις ως προς την προέλευσή τους, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για το αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας.

Τα ανευρεθέντα παραλήφθηκαν για εξετάσεις, για να διαφανεί κατά πόσον αποτελούν προϊόν κλοπής, ενώ όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, μέρος αυτών, είχε κλαπεί μετά από διάρρηξη κτιρίου στην περιοχή Δευτεράς, τον περασμένο Ιούλιο, 2020.

Της σύλληψης του 29χρονου ακολούθησαν κατά την επιχείρηση, οι συλλήψεις του 26χρονου και του 23χρονου, με δικαστικά εντάλματα, που εξασφαλίστηκαν σχετικά με τη διάρρηξη της ανεγειρόμενης κατοικίας στην Λακατάμια.

Το πρωί σήμερα, οι τρεις ύποπτοι οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο διέταξε την κράτηση του 29χρονου για περίοδο τεσσάρων ημερών και την κράτηση των 26χρονου και 23χρονου για περίοδο εφτά ημερών, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Εναντίον του πρώτου, ο Αστυνομικός Σταθμός Λακατάμιας διερευνά υπόθεση παράνομης κατοχής περιουσίας, καθώς και τη διάρρηξη και κλοπή που διαπράχθηκαν τον Ιούλιο, σε κτίριο στη Δευτερά. Παράλληλα, εναντίον του 26χρονου και του 23χρονου,  συνεχίζονται οι εξετάσεις για τη διάρρηξη της ανεγειρόμενης κατοικίας στην Λακατάμια, το βράδυ της Παρασκευής, με το ΤΑΕ Λευκωσίας να διερευνά.    

 

 

 

Home