Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Διευκρίνηση: Με μάσκες στα αεροδρόμια και αεροπλάνα στην Κύπρο

Offsite Team -
16.05.2022 - 10:59

Διευκρίνηση: Με μάσκες στα αεροδρόμια και αεροπλάνα στην Κύπρο

Δεν ακολουθεί ακόμα την σύσταση του ECDC το Υπουργείο Υγείας - Ποιοι εξαιρούνται

Το Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει και διευκρινίζει πως η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς και κλειστούς χώρους. 

Η υποχρέωση για χρήση μάσκας, έχει ανασταλεί από τις 15 Μαΐου 2022,  μόνο για παιδιά κάτω των 12 ετών. 

Τονίζεται επίσης, πως η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε αεροδρόμια και στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ. Οι ευρωπαϊκές συστάσεις για αναστολή της υποχρέωσης για χρήση μάσκας θα αξιολογηθούν σε μεταγενέστερο στάδιο από το Υπουργείο Υγείας, σε συνεννόηση με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή. 

Το Υπουργείο Υγείας καλεί τους πολίτες όπως ακολουθούν τις οδηγίες για την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, καθώς η χρήση προστατευτικής μάσκας εξακολουθεί να είναι μια από τις καλύτερες προφυλάξεις κατά της μετάδοσης της COVID-19.

Θυμίζουμε ότι από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) υπήρξε σύσταση για άρση της μάσκας σε αεροδρόμια και αεροπλάνα από σήμερα 16/5. Αυτό όμως εναπόκειται στις χώρες και τις εταιρείες εάν θα το εφαρμόσουν. Το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι δεν εφαρμόζει τώρα την οδηγία αλλά θα την αξιολογήσει σε μεταγενέστερο στάδιο.

Home