Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δικοινοτική για έγκλημα: Στέλνουν στην Πύλα ομάδα επαφής του ΟΗΕ

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
09.03.2022

Δικοινοτική για έγκλημα: Στέλνουν στην Πύλα ομάδα επαφής του ΟΗΕ

Ζητούν εξηγήσεις για τη σύλληψη Ε/κ και την παράνομη κράτησή τους για ναρκωτικά - Στο τραπέζι και ΜΟΕ

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Το καθεστώς της Πύλας θα βρεθεί ξανά στο επίκεντρο. Στις 21 Ιανουαρίου 2022 η Offsite καταπιάστηκε με το  καθεστώς που επικρατεί στο μικτό χωριό λόγω της αυξημένης εγκληματικότητας την οποία βιώνουν τόσο οι Ελληνοκύπριοι όσο και οι Τουρκοκύπριοι κάτοικοι της κοινότητας.

Όπως γράψαμε, η κατάσταση βρίσκεται μονίμως στην ατζέντα της Τεχνικής Δικοινοτικής Επιτροπής για το Έγκλημα. Όπως πληροφορούμαστε, σήμερα η Τεχνική Επιτροπή θα συνέλθει και θα εξετάσει τη σύσταση Δικοινοτικής Ομάδας Επαφής υπό την ομπρέλα του ΟΗΕ. Όπως πληροφορούμαστε, σήμερα θα τεθούν όλα στο τραπέζι και ίσως προκύψουν αποφάσεις. Ο ρόλος της εν λόγω Επιτροπής θα είναι να παρακολουθεί πολύ στενά την κατάσταση στην Πύλα.

Σημειώνεται ότι τα μέλη της Επιτροπής συναντήθηκαν τους τελευταίους μήνες με τους δυο Κοινοτάρχες της Πύλας Ελληνοκύπριο και Τουρκοκύπριο και συζήτησαν τα πάντα.

Σημειώνεται ότι στην Πύλα καλπάζει η διακίνηση ναρκωτικών, η πορνεία και η παράνομη λαθρομετανάστευση. Ακόμα, στο μικτό χωριό βρίσκονται γύρω στα 15 καζίνο. Όπως πληροφορούμαστε, ο έλεγχος των κερδών δημιουργεί έριδες και αυτό φέρνει άλλα συνεπακόλουθα. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

 Άλλες πληροφορίες της Offsite αναφέρουν ότι σήμερα τα μέλη της ελληνοκυπριακής τεχνικής επιτροπής θα τύχουν πλήρους ενημέρωσης για την τύχη δυο Ελληνοκυπρίων που συνελήφθησαν τον περασμένο Νοέμβριο στα κατεχόμενα.

Η παράνομη σύλληψή τους έγινε για υπόθεση κατοχής και εμπορίας ναρκωτικών. Παράλληλα, στους δυο νεαρούς προσήχθη «κατηγορία για «είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη». Την περασμένη Παρασκευή 04 Μαρτίου οι δυο νεαροί οδηγήθηκαν σε ψευδοδικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα απασχόλησε και την πρώτη εθιμοτυπική συνάντηση των Αναστασιάδη - Τατάρ με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόλιν Στιούαρτ. Η ελληνοκυπριακή πλευρά θα ζητήσει όπως αφεθούν άμεσα ελεύθεροι.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Μιλούν και για ΜΟΕ

Όπως πληροφορούμαστε, επιδερμικά στη Δικοινοτική Επιτροπή θα συζητήσει και το θέμα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης αναφορικά με το Έγκλημα. Ωστόσο, δεν πρόκειται να προκύψουν αποφάσεις. Σημειώνεται ότι το θέμα συζητήθηκε προσφάτως σε σύσκεψη υπό τον Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Home