Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δίνουν έκθεση & τεκμήρια στην οικογένεια Αθ.Νικολάου-Οι εξελίξεις

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
24.06.2021 - 06:00

Δίνουν έκθεση & τεκμήρια στην οικογένεια Αθ.Νικολάου-Οι εξελίξεις

Την Παρασκευή η πρώτη πράξη στο θανατικό ανακριτή

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Κινητικότητα και εξελίξεις θα σημειωθούν από την Παρασκευή και μετά στην υπόθεση θανάτου του Αθανάσιου Νικολάου που εντοπίστηκε νεκρός κάτω από το γεφύρι της Άλασσας στις 29 Σεπτεμβρίου 2005. Όπως πληροφορούμαστε, η Γενική Εισαγγελία «άναψε το πράσινο φως» ώστε οι δικηγόροι της οικογένειας παραλάβουν τόσο την έκθεση που Ελλαδίτη ιατροδικαστή Εμμανουήλ Αγαπητού που ετοιμάστηκε για τη Δημοκρατία, όσο και τα τεκμήρια που βρέθηκαν στη σκηνή και κατέχει η Αστυνομία.

Την ερχόμενη Παρασκευή στις 12:00 το μεσημέρι οι εμπλεκόμενοι θα βρεθούν ενώπιον του θανατικού ανακριτή στο Δικαστήριο Λεμεσού. Ο δικηγόρος της οικογένειας του Αθ. Νικολάου Λουκής Λουκαΐδης θα ζητήσει παράταση των ερευνών μετά τα νέα στοιχεία που προέκυψαν και καταδεικνύουν στραγγαλισμό του τότε εθνοφρουρού. Παράλληλα, θα ενημερώσει το Δικαστήριο για το email που δέχθηκε  από τη Γενική Εισαγγελία για παραλαβή τόσο της ιατροδικαστικής έκθεσης όσο και των τεκμηρίων.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Παράλληλα, η Νομική Υπηρεσία θα δώσει όλα τα αντίγραφα από το μαρτυρικό υλικό που προέκυψαν μετά την εκταφή των οστών.  Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στην Offsite ότι ο θανατικός ανακριτής θα εξετάσει την ουσία της υπόθεσης στις 08 Ιουλίου. .

Την Πεμπτη 17 Ιουνίου 2021 πραγματοποιήθηκε  σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία, στην παρουσία του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, των Εισαγγελέων υπεύθυνων του Ποινικού Τομέα και του Αστικού Τομέα αντίστοιχα, του Αρχηγού Αστυνομίας καθώς και άλλων μελών της ηγεσίας της Αστυνομίας.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ο Αθανάσιος Νικολάου είχε εντοπιστεί νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου 2005 κάτω από τη γέφυρα της Άλασσας. Ο θάνατος του αποδόθηκε σε αυτοχειρία, η οικογένεια του ανέκαθεν πίστευε ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια. Πριν από ένα χρόνο το ΕΔΑΔ   δικαίωσε την οικογένεια του Θανάση Νικολάου, κρίνοντας, με την απόφαση στην προσφυγή τους, ως ανεπαρκή την έρευνα που είχαν διενεργήσει για τον θάνατο του άτυχου νέου οι αρμόδιες υπηρεσίες. Καταδίκασε την Κυπριακή Δημοκρατία, υποχρεώνοντας την να καταβάλει αποζημιώσεις.

Home