Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Διοικητική έρευνα για τυχόν ολιγωρία στην υπόθεση Μιτσερού

Offsite Team -
24.04.2019

Διοικητική έρευνα για τυχόν ολιγωρία στην υπόθεση Μιτσερού

Thumbnail
Οι δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου της Αστυνομίας

 Ο τρόπος δράσης του 35χρονου υπόπτου και το κίνητρό του αποτελούν αντικείμενο των εξετάσεων της Αστυνομίας που θα συνεχιστούν μέχρι την ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης, ο οποίος ανακοίνωσε, επίσης τη σύσταση τριμελούς επιτροπής για διερεύνηση των χειρισμών που έγιναν από πλευράς της Αστυνομίας.  

Σε δηλώσεις του από το χώρο του φρεατίου στο Μιτσερό και κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις κατά της Αστυνομίας, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι ο Αρχηγός της Αστυνομίας έχει ορίσει τριμελή επιτροπή, υπό το Βοηθό Αρχηγό Εκπαίδευσης κ. Δημητρίου, για να διενεργήσει διοικητική έρευνα ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσον έγιναν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και ενέργειες που έπρεπε να γίνουν.

Ο κ. Αγγελίδης είπε, επίσης ότι η έρευνα θα εξετάσει επίσης το κατά πόσον έχουν διαπραχθεί οποιαδήποτε ποινικά ή πειθαρχικά αδικήματα από οποιονδήποτε μέλος της Αστυνομίας, σε σχέση με τις δύο υποθέσεις των ελλειπόντων προσώπων που εντοπίστηκαν νεκρά στο φρεάτιο.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι ο ύποπτος, ο οποίος τελεί υπό κράτηση, έχει ανακριθεί εκ νέου «και αναμένεται να ανακριθεί και άλλες φορές». Είπε, επίσης, ότι για τις συγκεκριμένες υποθέσεις έχουν ληφθεί 315 καταθέσεις και έχουν γίνει δέκα έρευνες σε διάφορους χώρους και οι εξετάσεις για τις υποθέσεις αυτές συνεχίζονται από 11μελή ανακριτική ομάδα.

Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι έχουν γίνει έρευνες σε τρία οχήματα και έχουν παραληφθεί τεκμήρια για τις απαραίτητες επιστημονικές και άλλες εξετάσεις.

Ανέφερε ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση για διακοπή των ερευνών και πως «υπάρχουν λόγοι που θα πρέπει να συνεχιστούν οι έρευνες στο φρεάτιο στο Μιτσερό και στη λίμνη του Ξυλιάτου ή σε οποιουσδήποτε άλλους χώρους μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι εξετάσεις που προβλέπεται να γίνουν».

«Οι έρευνες συνεχίζονται και σε άλλους χώρους και σε άλλες περιοχές» και εξάγονται σημαντικά συμπεράσματα, είπε.

Είπε ότι οι έρευνες γίνονται με πολλή προσοχή κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις εξετάσεις που γίνονται από πλευράς του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επί των δεδομένων που εξασφαλίζονται.

«Από πλευράς ανακριτών εξετάζονται όλα τα στοιχεία που υπάρχουν και στη βάση των δεδομένων θα προχωρήσουμε», είπε.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει παραδοχή του υπόπτου για τη διάπραξη των εγκλημάτων, ο κ. Αγγελίδης παρέπεμψε στη μαρτυρία που ακούστηκε στο δικαστήριο κατά την προσαγωγή του υπόπτου για εξασφάλιση δικαστικού διατάγματος κράτησης του.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι για εντοπισμό της εξάχρονης γίνονται πάρα πολλές προσπάθειες και έρευνες προς διάφορες κατευθύνσεις και «σίγουρα εμείς θα συνεχίσουμε και θα ανακοινωθεί όταν υπάρχει αποτέλεσμα, λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα της υπόθεσης»

Ερωτηθείς εάν όντως πρόκειται για ένα κατά συρροή δολοφόνο,  ο κ. Αγγελίδης περιορίστηκε να πει ότι «η Αστυνομία εξετάζει αυτή την υπόθεση με κάθε σοβαρότητα».

Home