Διπλή έρευνα για τα νεκρά φλαμίγκο -Όλες οι εξελίξεις

Διπλή έρευνα για τα νεκρά φλαμίγκο -Όλες οι εξελίξεις

Στα προηγούμενα χρόνια είχαμε το ίδιο φαινόμενο

O θάνατος 29 συνολικά φλαμίγκο ανοίγει τον ασκό του αιόλου και προβληματίζει. Τα δεδομένα των τελευταίων ημερών πονοκεφαλιάζουν το Ταμείο Θήρας αλλά και της Κτηνιατρικές Υπηρεσίες. Όπως δήλωσε στην Offsite, ο διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών Χριστόδουλος Πίπης, «αναμένουμε τα δείγματα για να κάνουμε την έρευνά μας. Εκ πρώτης όψεως, πρόκειται για θάνατο από μόλυβδο, αλλά τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στις επόμενες ημέρες.

Ο κ. Πίπης ανέφερε ότι δεν πρέπει να βγαίνουν βιαστικά συμπεράσματα, αλλά να προχωρούμε βήμα - βήμα. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι παρόμοια περιστατικά με νεκρά φλαμίγκο εντοπίστηκαν στην Αλυκή Λάρνακας και πριν από αρκετά χρόνια». 

Ερωτηθείς εάν προκύπτει θέμα με το σκοπευτήριο που βρίσκονται στην περιοχή, ο κ. Πίπης είπε ότι «γα να υπάρχουν σκάγια, πρέπει να υπάρχει σκοπευτήριο. Ωστόσο, το ζήτημα αυτό είναι κάτι που πρέπει να το δούμε εξονυχιστικά, ωστόσο το Κτηνιατρείο δεν είναι το μόνο αρμόδιο για το θέμα αυτό».

ΦΛΑΜΙΓΚΟ

O εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Θήρας Πέτρος Αναγιωτός μιλώντας στην Offsite παραδέχθηκε ότι ο αριθμός των 29 νεκρών φλαμίνγκο σε λίγες ημέρες είναι πολύ σοβαρό και μας απασχολεί. Ωστόσο, ο κ. Αναγιωτός μάς ανέφερε ότι «για μας η υπόθεση είναι μάλλον ξεκάθαρη ότι τα φλαμίγκο δηλητηριάστηκαν από μόλυβδο που υπήρχε σε σκάγια». 

Σε μια άλλη εξέλιξη, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής διέταξε έρευνα για την υπόθεση. Την είδηση επιβεβαίωσε πηγή του Υπουργείου Γεωργίας.

 

Home