Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Διπλό φονικό: Αναβλήθηκε για την επόμενη Δευτέρα η δίκη

Offsite Team -
31.05.2019 - 10:34

Διπλό φονικό: Αναβλήθηκε για την επόμενη Δευτέρα η δίκη

Thumbnail
Η διαδικασία θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα, στις 10:00

Αναβολή για την επόμενη Δευτέρα, 3 Ιουνίου, πήρε η δικαστική διαδικασία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας για το διπλό φονικό στον Στρόβολο, με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη σύζυγό του Ντίνα Σεργίου, που διαπράχθηκε τον Απρίλιο του 2018.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο Λοΐζος Τζιωνής, ο ετεροθαλής αδελφός του Λευτέρης Σολωμού και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος.

 

Οι τρεις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν επτά συνολικά κατηγορίες, που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

Κατά τη σημερινή δικάσιμο αναμενόταν να καταθέσει η πρώην συμβία του Λοΐζου Τζιωνή και πρώην κατηγορούμενη στην υπόθεση Σάρα Σιαμς, η οποία κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο, κατόπιν δικής της παραδοχής, στη μοναδική κατηγορία που αντιμετώπιζε για συνωμοσία για διάπραξη ληστείας και για την οποία της επιβλήθηκε ποινή άμεσης φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή.

Αρχικά η ίδια είχε αρνηθεί όλες τις κατηγορίες, που αντιμετώπιζε από κοινού με τους άλλους τρεις κατηγορούμενους, ενώ στη συνέχεια άλλαξε την απάντηση της στην κατηγορία της συνωμοσίας για ληστεία από μη παραδοχή σε παραδοχή, με την κατηγορούσα Αρχή να αναστέλλει όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Η Σάρα Σιαμς θα καταθέσει στην επόμενη δικάσιμο ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση, με την κατάθεσή της να κρίνεται έως πολύ σημαντική.  

Η κατάθεση της αναμένεται να είναι πολυήμερη.   

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα, στις 10:00

Home