Διπλό φονικό: Απορρίφθηκε ισχυρισμός κατασκευασμένου εγγράφου

Offsite Team -
26.06.2019 - 18:07

Διπλό φονικό: Απορρίφθηκε ισχυρισμός κατασκευασμένου εγγράφου

Thumbnail
Τι συνέβη στο Δικαστήριο

Την έντονη αντίδραση της εκπροσώπου της Κατηγορούσας Αρχής προκάλεσε σήμερα ο ισχυρισμός περί κατασκευασμένου εγγράφου που προέβαλε η συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου Λευτέρη Σολωμού στην υπόθεση του διπλού φονικού στο Στρόβολο.

Συγκεκριμένα, σε κάποιο σημείο της αντεξέτασης της Υπαστυνόμου του ΤΑΕ Λευκωσίας Σταυριανής Αντρέου, η οποία κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας, η δικηγόρος του κατηγορούμενου Μιράντα Αγγελίδου προέβαλε τον ισχυρισμό ότι η μάρτυρας κατασκεύασε, εκ των υστέρων και εις γνώση της Κατηγορούσας Αρχής, το ημερολόγιο ενεργείας ημερομηνίας 27/4/2018.

Πρόκειται για το ημερολόγιο το οποίο ετοίμασε η μάρτυρας, όπως η ίδια ανέφερε στο δικαστήριο, στις 27/4/2018 σχετικά με τα όσα της ανέφερε ο κατηγορούμενος μετά από συνομιλία που είχε μαζί του.

Η μάρτυρας απέρριψε τον ισχυρισμό,  λέγοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν προέβη σε μια τέτοια ενέργεια, με την εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής Πολίνα Ευθυβούλου να κάνει λόγο για αυθαίρετο συμπέρασμα.

Η κα. Αγγελίδου προέβαλε στη συνέχεια τη θέση ότι ο πελάτης της δεν θυμάται να έχει συνομιλήσει με την μάρτυρα και να της είπε όλα όσα είναι γραμμένα στο ημερολόγιο, υποβάλλοντας στη μάρτυρα ότι ψεύδεται και εμμένοντας στoν ισχυρισμό ότι το ημερολόγιο το κατασκεύασε εκ των υστέρων μαζί με την Κατηγορούσα Αρχή.

Η Πολίνα Ευθυβούλου απέρριψε εκ νέου και με έντονο ύφος τον ισχυρισμό της δικηγόρου του Σολωμού λέγοντας ότι «υπονοούμενα δεν δέχομαι από κανένα» και πως ο εν λόγω ισχυρισμός περί κατασκευασμένου εγγράφου δεν πλήττει την αξιοπιστία της μάρτυρος αλλά της ίδιας της διαδικασίας.

Η κα. Ευθυβούλου ανέφερε επίσης ότι είτε θα αποσυρθεί ο εν λόγω ισχυρισμός είτε θα πρέπει να γίνει έρευνα, κάνοντας λόγο για σοβαρή καταγγελία.

Ακολούθως, η δικηγόρος του Σολωμού ζήτησε τη διακοπή της σημερινής διαδικασίας προκειμένου να της δοθεί χρόνος για να μελετήσει το εν λόγω ημερολόγιο ενεργείας με την εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής να εγείρει ένσταση, κάνοντας λόγο για μια «ταλαιπωρημένη υπόθεση» ως προς την πορεία εκδίκασης της υπόθεσης.  

Το Δικαστήριο αποφάσισε τελικά να παραχωρήσει χρόνο πέντε λεπτών στην κα. Αγγελίδου για να μελετήσει το ημερολόγιο γεγονός που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της δικηγόρου.  

Η αντεξέταση συνεχίστηκε με υποβολές προς τη μάρτυρα ότι λέει ψέματα, με την κα. Αντρέου να απαντά πως «δεν έχω λόγο να πω ψέματα» και πως η κατηγορία προς ένα ανακριτή ότι λέει ψέματα είναι πολύ βαριά.

Η αντεξέταση της μάρτυρος περιστράφηκε και γύρω από τις καταθέσεις που έδωσε στους ανακριτές της υπόθεσης η πρώην κατηγορούμενη Σάρα Σιαμς, η οποία θα κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας περί τα μέσα Ιουλίου.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο Λοΐζος Τζιωνής, ο ετεροθαλής αδελφός του Λευτέρης Σολωμού και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος.  

Ο Λοΐζος Τζιωνής κατά την τελευταία δικάσιμο άλλαξε τη απάντησή του σε τέσσερις από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, παραδεχόμενος της διάπραξή τους. Πρόκειται για την 4η κατηγορία της συνωμοσίας για διάπραξη ληστείας, την 6η κατηγορία της διάρρηξης με σκοπό τη ληστεία, της 7ης κατηγορίας της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό του και της 8ης κατηγορίας που αφορά την μεταφορά επιθετικών όπλων.

Ο Τζιωνής είχε αρχικά παραδεχτεί όλες τις κατηγορίες πλην της κατηγορίας που αφορά στη διάρρηξη της κατοικίας του άτυχου ζεύγους, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι δεν υπήρξε διάρρηξη διότι «ήταν ανοικτά». Στη συνέχεια άλλαξε την απάντηση δηλώντας μη παραδοχή σε όλες τις κατηγορίες.  

Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν επτά συνολικά κατηγορίες, που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

Κατηγορούμενη στην υπόθεση ήταν και η πρώην συμβία του Λοΐζου Τζιωνή Σάρα Σιαμς, η οποία κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο, κατόπιν δικής της παραδοχής, στη μοναδική κατηγορία που αντιμετώπιζε για συνωμοσία για διάπραξη ληστείας και για την οποία της υποβλήθηκε ποινή άμεσης φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή.

Αρχικά η ίδια είχε αρνηθεί όλες τις κατηγορίες, που αντιμετώπιζε από κοινού με τους άλλους τρεις κατηγορούμενους, ενώ στη συνέχεια άλλαξε την απάντηση της στην κατηγορία της συνωμοσίας για ληστεία από μη παραδοχή σε παραδοχή, με την κατηγορούσα Αρχή να αναστέλλει όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Home