Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Διπλό φονικό: Την Τετάρτη η επιβολή ποινής στον Σολωμού

Offsite Team -
23.07.2019 - 15:38

Διπλό φονικό: Την Τετάρτη η επιβολή ποινής στον Σολωμού

Thumbnail
Ο Σολομού παραδέχθηκε ενοχή στις κατηγορίες τέσσερα και πέντε

Για παρουσίαση γεγονότων και επιβολή ποινής είναι ορισμένη η αυριανή δίκη του διπλού φονικού στο Στρόβολο, με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και την Ντίνα Σεργίου, μετά την παραδοχή ενοχής του Λευτέρη Σολωμού, εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση, σε δύο κατηγορίες.

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος έχει παραδεχθεί ενοχή στις κατηγορίες τέσσερα και πέντε και έχει απαλλαγεί και αθωωθεί από τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζε.  

Η τέταρτη κατηγορία, την οποία παραδέχθηκε ο Λευτέρης Σολωμού, αφορά στην συνωμοσία μαζί με άλλα πρόσωπα για τη διάπραξη του κακουργήματος της ληστείας στην κατοικία των θυμάτων στο Στρόβολο.

Η πέμπτη κατηγορία, στην οποία επίσης απάντησε με παραδοχή ο κατηγορούμενος, αναφέρει ότι μαζί με άλλα πρόσωπα μεταξύ της 18ης και της 19ης Απριλίου, 2018 κατά τη διάρκεια της νύχτας και ενώ ήταν οπλισμένοι με επιθετικά όργανα, δηλαδή μαχαίρι, σπαθί και πτυσσόμενο ρόπαλο, έκλεψαν πορτοφόλι που περιείχε δελτίο ταυτότητας, πιστωτικές κάρτες και άγνωστο ποσό και γυαλιά αγνώστου αξίας που ανήκαν στον Γιώργο Χατζηγεωργίου από την οικία του στο Στρόβολο και αμέσως πριν την κλοπή χρησιμοποίησαν πραγματική βία εναντίον του με σκοπό να αποκτήσουν και να κατακρατήσουν την κλαπείσα περιουσία.

Μετά την παραδοχή ενοχής στις δυο πιο πάνω κατηγορίες, η Κατηγορούσα Αρχή ανέστειλε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζε και εξέφρασε την πρόθεση της να εξετάσει το ενδεχόμενο όπως καλέσει τον Σολωμού να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση, όπως είχε πράξει και με την πρώην κατηγορούμενη Σάρα Σιαμς.

Μετά από επίσης δική της παραδοχή, η Σιαμς κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο στη μοναδική κατηγορία που αντιμετώπιζε για συνωμοσία για διάπραξη ληστείας, για την οποία της επιβλήθηκε ποινή άμεσης φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή.

Η ίδια είχε αρχικά αρνηθεί όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε από κοινού με τους άλλους τρεις κατηγορούμενους και στη συνέχεια άλλαξε την απάντηση της στην κατηγορία της συνωμοσίας για ληστεία από μη παραδοχή σε παραδοχή, με την Κατηγορούσα Αρχή να αναστέλλει όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Ακολούθως η Κατηγορούσα Αρχή κάλεσε την Σιαμς να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση. Η κατάθεση της Σιαμς άρχισε στις 15 Ιουλίου. Η εξέταση της μάρτυρος από την Κατηγορούσα Αρχή έχει ολοκληρωθεί και απομένει η αντεξέταση της από την υπεράσπιση η οποία άρχισε χθες.

Η χθεσινή αντεξέταση της από τον δικηγόρο του Λοίζου Τζιωνή διακόπηκε λόγω αδιαθεσίας και κάποιου προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε ο κατηγορούμενους για να συνεχιστεί σήμερα. Ο δικηγόρος του ενημέρωσε σήμερα το δικαστήριο ότι ο πελάτης του έλαβε χθες ιατρική περίθαλψη.

Κατά την έναρξη της σημερινής διαδικασίας, ο δικηγόρος του Αντρέας Αναστασίου υπέβαλε αίτημα όπως η σημερινή διαδικασία αναβληθεί εκ νέου λόγω πένθους, αυτή τη φορά, του πελάτη του.

Συγκεκριμένα ο κ. Αναστασίου είπε ότι ενημερώθηκε σήμερα το πρωί από συγγενικό πρόσωπο του Τζιωνή ότι απεβίωσε η γιαγιά του «η οποία τον μεγαλώνει από δύο περίπου ετών», όπως είπε.

Είπε ότι ο ίδιος ενημέρωσε σήμερα λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία τον πελάτη του για το θάνατο της γιαγιάς του, ο οποίος του είπε ότι λόγω της στενής σχέσης που είχε με τη γιαγιά του δεν μπορεί να παρακολουθήσει τη σημερινή διαδικασία και να ακούσει τη μαρτυρία της Σάρα Σιαμς.

Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Πολίνα Ευθυβούλου δεν έφερε ένσταση στο αίτημα για αναβολή, σημείωσε ωστόσο ότι η μαρτυρία της Σιαμς συνεχίζεται  πέραν της μιας εβδομάδας και έχει καλυφθεί μόνο ένα μικρό κομμάτι της αντεξέτασης της μάρτυρος από την υπεράσπιση. Ανέφερε, τέλος, ότι εναπόκειται στο δικαστήριο να αποφασίσει ως προς το κατά πόσον θα εγκρίνει ή ότι το αίτημα.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Μάριου Χατζηξενοφώντος, Μάριος Γεωργίου, είπε ότι είναι μεν δυσάρεστο το γεγονός του θανάτου της γιαγιάς του κατηγορουμένου ωστόσο είναι, όπως είπε, δυσάρεστο και το γεγονός ότι η ακροαματική διαδικασία προχωρεί μετ΄ εμποδίων. Απηύθυνε, επίσης, έκκληση όπως επισπευσθεί η διαδικασία, ενώ δεν έφερε ούτε ο ίδιος ένσταση στο αίτημα για αναβολή.

Απαντώντας στα όσα ανέφερε ο κ. Γεωργίου, ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Χάρης Πογιατζής είπε ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο προσθέτοντας ότι από την έναρξη της δίκης στις 19 Νοεμβρίου του 2018 μέχρι σήμερα ορίστηκαν 50 δικάσιμοι, πολλές εκ των οποίων ήταν πολύωρες, όπως είπε.  

Επομένως, συνέχισε, το δικαστήριο έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την γρήγορη εκδίκαση της υπόθεσης, σημειώνοντας ότι μόνο μια φορά αναβλήθηκε η διαδικασία λόγω κωλύματος του δικαστηρίου, καλώντας ταυτόχρονα τις πλευρές να συμβάλουν στην γρηγορότερη εκδίκαση της υπόθεσης αυτής.  

Ακολούθως το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα για αναβολή και όρισε τη συνέχιση της αντεξέτασης της Σιαμς στις 25 Ιουλίου στις 9 το πρωί.  

Home