Δολοφονίες γυναικών που συγκλόνισαν την Κύπρο

Αναδρομή στα στυγερά εγκλήματα που έγιναν στο νησί μας

Όλη η Κύπρος παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τα όσα διαδραματίζονται την τελευταία βδομάδα μετά και τον εντοπισμό του πτώματος της Marry Rose Tiburcio. 

Η υπόθεση της 38χρονης Marry δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για τα κυπριακά δεδομένα, αφού αν κάποιος ανατρέξει στα αρχεία των υποθέσεων της Αστυνομίας θα εντοπίσει πανομοιότυπες περιπτώσεις. 

Η Offsite σας παρουσιάζει τα εγκλήματα με θύματα γυναίκες που συγκλόνισαν τη κοινή γνώμη και κάποια από αυτά παραμένουν μέχρι και σήμερα ανεξιχνίαστα.

Οκτώβριος 1993:

Οξάνα Λίσνα και Κριστίν Κωνσταντινίδου αναζητούνται από το καλοκαίρι της ίδιας χρονίας με τις Αρχές να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Εν τέλει μετά από μαρτυρία μετά από 4 μήνες οι δυο γυναίκες εντοπίζονται νεκρές σε διαφορετικά σημεία. 

Συγκεκριμένα Κριστίν και Οξάνα βρέθηκαν δολοφονημένες, η μια στον σκουπιδότοπο του Κοτσιάτη και η άλλη σε πηγάδι στη Λάρνακα. 

Από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι δυο γυναίκες έφεραν πολλαπλά χτυπήματα, υπήρξαν θύματα βιασμού και έχασαν τη ζωή τους με βίαιο τρόπο.

Για την εν λόγω υπόθεση καταδικαστήκαν δυο Ελληνοκύπριοι.

Φεβρουάριος 1994:

Ίσως μια από της πιο συγκλονιστικές δολοφονίες που διαπράχθηκαν στο νησί μας με θύμα την τότε 18χρονη Στάλω από τη Λεμεσό. 

Όλα άρχισαν τον Φεβρουάριο του 1994, όταν η νεαρή έφυγε από το σπίτι για βόλτα και δεν επέστρεψε πότε πίσω στο σπίτι της. 

Οι γονείς της, την δηλώνουν ως ελλείπων πρόσωπο και 4 ημέρες αργότερα εντοπίζεται νεκρή σε ερημική περιοχή της Λεμεσού. 

Σύμφωνα τα αρχεία της υπόθεσης, η άτυχη κοπέλα βρέθηκε στραγγαλισμένη, ημίγυμνη, σεξουαλικά κακοποιημένη και με διάφορα τραύματα στο κορμί της. Μάλιστα δεν αρκέστηκαν μόνο σε αυτά, αφού σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση οι δολοφόνοι της έβαλαν ένα κομμάτι ξύλο στα γεννητικά της όργανα προκαλώντας της εσωτερική αιμορραγία.

Η δολοφόνοι δεν συνελήφθησαν πότε.

stalo

Δεκέμβριος 2011:

Η παθολογική ζήλια του συμβίου της, την έστειλε στο θάνατο. 

Η Τζούλια Οπόροκ και 3χρονη κόρη της εντοπίζονται νεκρές στην Πάφο, με τότε σύντροφο της να δηλώνει την εξαφάνιση τους στις Αρχές, ωστόσο λίγες ώρες συλλαμβάνεται. 

Συγκεκριμένα η 24χρονη, βρέθηκε νεκρή στο αυτοκίνητο της και έφερε τραύματα από σφαίρες ενώ λίγα μέτρα μακριά της εντοπίστηκε νεκρή η 3χρονη κόρη της μετά από πνιγμό

Ο συλληφθέντας παραδέχθηκε το έγκλημα του σε συγκρατούμενο του με αιτιολογία την παθολογική ζήλια, και αυτός με τη σειρά του ενημέρωσε τις Αρχές. 

Ο νεαρός τότε σύντροφος της, καταδικάστηκε σε διά βίου φυλάκιση για τον εκ προμελέτης φόνο της Οπόροκ και σε 35 χρόνια φυλάκιση για το φόνο της 3χρονης κόρης της.

οπορκ

Νοέμβριος 2015:

Η 36χρονη Μολφαβή Ντανιέλα Ρόσκα, βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμα της στη Λάρνακα. 

Σύμφωνα με τις εξετάσεις, η άτυχη 36χρονη εντοπίστηκε βρέθηκε στραγγαλισμένη και δεμένη με πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι.

Όπως λέχθηκε στο Δικαστήριο ο ιθύνων νους της όλης εγκληματικής ενέργειας, παρότρυνε δυο πρόσωπα να διαρρήξουν το διαμέρισμα του θύματος και να το κλέψουν, αλλά τους είπε επιπρόσθετα δίνοντας ρητές και σαφείς οδηγίες στον να αρπάξουν, να κτυπήσουν και δέσουν το θύμα εάν χρειαζόταν ώστε να επιτύχουν τον παράνομο σκοπό τους, με αποτέλεσμα όμως να επέλθει ο θάνατος του.

Για την όλη υπόθεση καταδικάστηκαν 3 πρόσωπα.

ροσκα

Έκτορας Γεωργίου

10