Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δράκου-Οικογενειακό δίκαιο:Εξομαλύνονται οι οικογενειακές σχέσεις

Offsite Team -
02.12.2022

Δράκου-Οικογενειακό δίκαιο:Εξομαλύνονται οι οικογενειακές σχέσεις

Τα νομοσχέδια συμβάλλουν στην επίσπευση του χρόνου εκδίκασης των οικογενειακών υποθέσεων, ανέφερε η Υπ. Δικαιοσύνης

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Στέφη Δράκου, χαιρετίζει την ομόφωνη υπερψήφιση της πρώτης δέσμης των τεσσάρων νομοσχεδίων που αφορούν στον εκσυγχρονισμό του Οικογενειακού Δικαίου, από την Ολομέλεια της Βουλής.

Υιοθετήθηκαν με τη ψήφιση των νομοσχεδίων, παιδοκεντρικού χαρακτήρα σύγχρονες αντιλήψεις όπως, το συναινετικό διαζύγιο, η ισότητα μεταξύ των συζύγων και η εξομάλυνση των οικογενειακών σχέσεων, δήλωσε η Υπουργός αναφέροντας ότι τα νομοσχέδια συμβάλλουν στην επίσπευση του χρόνου εκδίκασης των οικογενειακών υποθέσεων αφού πλέον δεν απαιτείται η εκδίκαση από τρείς δικαστές αλλά από έναν.  

Διαβάστε αυτούσια την γραπτή δήλωση της Υπ. Δικαιοσύνης:

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζω την ομόφωνη υπερψήφιση της πρώτης δέσμης των τεσσάρων νομοσχεδίων που αφορούν στον εκσυγχρονισμό του Οικογενειακού Δικαίου, από την Ολομέλεια της Βουλής

Κάναμε σήμερα ένα πολύ σημαντικό βήμα αφού υιοθετήθηκαν με τη ψήφιση των νομοσχεδίων, παιδοκεντρικού χαρακτήρα σύγχρονες αντιλήψεις όπως, το συναινετικό διαζύγιο, η ισότητα μεταξύ των συζύγων και η εξομάλυνση των οικογενειακών σχέσεων.

Παράλληλα, τα νομοσχέδια συμβάλλουν στην επίσπευση του χρόνου εκδίκασης των οικογενειακών υποθέσεων αφού πλέον δεν απαιτείται η εκδίκαση από τρείς δικαστές αλλά από έναν.  

Θερμές ευχαριστίες στα πολιτικά κόμματα που στήριξαν, με τις εισηγήσεις και τη θετική τους ψήφο, τα νομοσχέδια. Είμαι αισιόδοξη πως με το συναινετικό κλίμα που επικρατεί θα τύχουν ανάλογης μεταχείρισης και τα υπόλοιπα τέσσερα νομοσχέδια που βρίσκονται στο στάδιο της συζήτησης και ολοκληρώνουν τον εκσυγχρονισμό του Οικογενειακού Δικαίου.

Τέλος να ευχαριστήσω τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών για την εξαιρετική συνεργασία και ειδικότερα τον Πρόεδρό της, όπως και όλους του εμπλεκόμενους φορείς, που με τις απόψεις τους βοήθησαν στην τελική διαμόρφωση των νομοσχεδίων».

Home