Δυσαρεστημένοι οι μαθητές για τηλεκπαίδευση την περίοδο του Πάσχα

Δυσαρεστημένοι οι μαθητές για τηλεκπαίδευση την περίοδο του Πάσχα

Δυσαρέσκεια για την πρόθεση του ΥΠΠΑΝ να συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση την περίοδο του Πάσχα, εκφράζει η ΠΣΕΜ

Τη δυσαρέσκεια της για την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας να συνεχιστούν τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης κατά την περίοδο των διακοπών του Πάσχα, εκφράζει, σε ανακοίνωση της, η ΠΣΕΜ.  

«Θεωρούμε την απόφαση αυτή λανθασμένη κάτω από αυτές τις συνθήκες και τα προβλήματα που υπάρχουν με την τηλεκπαίδευση. Πρώτο, υπάρχουν πολλοί μαθητές χωρίς τα απαραίτητα εφόδια (laptop, tablet, internet) ειδικότερα της Α’ και Β’ Λυκείου. Η διακοπή των μαθημάτων για το Πάσχα θα δώσει το χρόνο δύο εβδομάδων στο Υπουργείο Παιδείας να διασφαλίσει ότι όλοι οι μαθητές θα έχουν όλα τα απαραίτητα για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να περιθωριοποιηθούν συμμαθητές μας και να δημιουργηθούν μαθητές δύο ταχυτήτων», προσθέτει.

 

Αναφέρει, επίσης, ότι οι μαθητές που έχουν την δυνατότητα και παρακολουθούσαν κανονικά τα μαθήματα τις τελευταίες βδομάδες , έχουν την ανάγκη ξεκούρασης και να περάσουν ποιοτικό χρόνο με τις οικογένειες τους τις ημέρες των διακοπών του Πάσχα.

 

«Είναι απορίας άξιο γιατί το Υπουργείο έχει την πρόθεση να προχωρήσει σε μαθήματα τις διακοπές του Πάσχα τη στιγμή που δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τις Παγκύπριες εξετάσεις και ποια θα είναι η εξεταστέα ύλη. Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει άμεσα να ανακοινώσει την εξεταστέα ύλη», σημειώνει.  

Η ΠΣΕΜ καλεί το Υπουργείο Παιδείας να αφήσει την οποιαδήποτε σκέψη για μαθήματα στις διακοπές του Πάσχα και να προσπαθήσει σε αυτή την περίοδο να λύσει τα προβλήματα που υπάρχουν.  

«Είμαστε στη διάθεση του Υπουργείου για να βοηθήσουμε με οποιοδήποτε τρόπο μπορούμε σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά το Υπουργείο θα διαβουλευτεί μαζί μας όπως κάνει και με τους υπόλοιπους φορείς της εκπαίδευσης», καταλήγει.

Home