Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΕΒΕ: Σε στασιμότητα τρία έργα στην Πάφο

Offsite Team -
24.07.2019 - 14:47

ΕΒΕ: Σε στασιμότητα τρία έργα στην Πάφο

Thumbnail
Τι ανέφερε ο Διευθυντήε του ΕΒΕ Πάφου Μαρίνος Στυλιανού

Έντονα ανησυχεί το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου για τη στασιμότητα που παρατηρείται σε τρία έργα υποδομής, όπως στην ολοκλήρωση του συνδετήριου δρόμου αεροδρομίου – Κάτω Πάφου,  στο δρόμο Τάφοι των Βασιλέων και στο δρόμο Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς, σύμφωνα με τον Διευθυντή του ΕΒΕ Πάφου Μαρίνο Στυλιανού .

Ο κ. Στυλιανού σημείωσε ότι η μελέτη του έργου βρίσκεται στο Τμήμα Περιβάλλοντος βάσει της οποίας προέκυψε δυστοκία στην ολοκλήρωση του έργου αεροδρομίου - Πάφου και ανέφερε πως το ΕΒΕ Πάφου αναμένεται να λάβει πρωτοβουλία για να συναντηθεί με τα συναρμόδια Υπουργεία, το Οικονομικών, το Μεταφορών και το Υπουργείο Γεωργίας , Ανάπτυξης και Φυσικού Περιβάλλοντος. Όπως εξήγησε ο κ. Στυλιανού, φαίνεται ότι επειδή χρήζει πολιτικής απόφασης γίνονται σκέψεις και τροχοδρομείται συνάντηση στην παρουσία των αρμόδιων Υπουργών αλλά δεν αποκλείεται να ζητηθεί και η συμβολή του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Το δεύτερο έργο που απασχολεί έντονα το  ΕΒΕ Πάφου σημείωσε, είναι ο παραλιακός δρόμος Τάφοι των Βασιλέων μέχρι τη Μαρίνα. Τα χρονοδιαγράμματα που αφορούν τη Μαρίνα, είπε ο Διευθυντής του ΕΒΕ Πάφου “ για να βγούνε σε προσφορές για μελετητή στο Υφυπουργείο Τουρισμού, υπολογίζονται γύρω στον Οκτώβριο με Νοέμβριο” σημειώνοντας πως αυτό που πρωτίστως τους ενδιαφέρει, είναι η αποπεράτωση και ολοκλήρωση του παραλιακού δρόμου μέχρι την Μαρίνα το συντομότερο δυνατό. Δεν μπορεί συνέχισε, να λειτουργήσει η Μαρίνα και να μην έχει ολοκληρωθεί το οδικό δίκτυο Τάφοι των Βασιλέων μέχρι την Πέγεια. 

Ενδεικτικά ο κ. Στυλιανού αναφέρθηκε σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα που συνέβη στο οδικό δίκτυο στην περιοχή Πότιμα στην Κισσόνεργα με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό μποτιλιάρισμα στα Πότιμα. 

Επιπρόσθετα ο Διευθυντής του ΕΒΕ Πάφου,  αναφέρθηκε και στο δρόμο Πάφου- Πόλης Χρυσοχούς  σημειώνοντας πως το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο ζήτησε ενημέρωση από το Υπουργείο Μεταφορών όπως και για τα άλλα έργα που βρίσκονται σε στασιμότητα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών  επί του συγκεκριμένου έργου θα αρχίσει η αξιολόγηση των προσφορών . Εμείς παρακολουθούμε τα χρονοδιαγράμματα και θα αναλάβουμε δράση και για τα τρία έργα ώστε να εξευρεθούν λύσεις το συντομότερο δυνατό, κατέληξε.

Κλείνει μέρος του αυτοκινητόδρομου Λάρνακας – Αγίας Νάπας

Offsite Team -
27.06.2022 - 10:29

Κλείνει μέρος του αυτοκινητόδρομου Λάρνακας – Αγίας Νάπας

Από 4 Ιουλίου μέχρι 10 Αυγούστου θα γίνονται εργασίες ποτίσματος δέντρων συντήρησης οδικού φωτισμού

Εργασίες ποτίσματος δέντρων στον αυτοκινητόδρομο αεροδρομίου Λάρνακας – Αγίας Νάπας και εργασίες συντήρησης οδικού φωτισμού σε διάφορες τοποθεσίες του ίδιου αυτοκινητόδρομου, θα πραγματοποιούνται από τις αρχές Ιουλίου.

Σε ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων αναφέρεται ότι την περίοδο από 4 Ιουλίου μέχρι 10 Αυγούστου, μεταξύ των ωρών 08:30 – 14:30 καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων, θα γίνονται εργασίες ποτίσματος των δέντρων στα πρανή του αυτοκινητοδρόμου Αεροδρόμιο Λάρνακας – Αγίας Νάπας της Επαρχίας Λάρνακας από το Τμήμα Δασών.

Προστίθεται ότι «κατά τη διάρκεια των εργασιών, στον αυτοκινητόδρομο από το Αεροδρόμιο Λάρνακας μέχρι τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς (και από τις δύο κατευθύνσεις), θα κλείνει μέρος του ερείσματος του αυτοκινητοδρόμου, τμηματικά σε μήκος 100 μέτρων περίπου ανά φορά».

Εξάλλου από την Δευτέρα 4 Ιουλίου μέχρι την Παρασκευή 8 του μήνα θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης του οδικού φωτισμού στους αυτοκινητόδρομους της επαρχίας Λάρνακας. Συγκεκριμένα τη Δευτέρα και την Τρίτη 4 και 5 Ιουλίου, μεταξύ των ωρών 07:00 - 15:00 στον αυτοκινητόδρομο Αεροδρόμιο Λάρνακας – Αγίας Νάπας περί τον κυκλικό κόμβο Καλού Χωριού».

Την Τετάρτη και την Πέμπτη 6 και 7 Ιουλίου οι εργασίες θα γίνονται μεταξύ των ωρών 07:00 - 15:00, στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Λευκωσίας από τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς μέχρι τον κυκλικό κόμβο ΓΣΖ και στις δύο κατευθύνσεις.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν την Πέμπτη 7 Ιουλίου, μεταξύ των ωρών 07:00 – 15:00 στον αυτοκινητόδρομο αεροδρόμιο Λάρνακας – Αγίας Νάπας, στις εξόδους προς Ορόκλινη και Πύλα.

Ακόμα την Παρασκευή 8 Ιουλίου οι εργασίες θα γίνονται μεταξύ των ωρών 07:00 – 15:00 περί τον κυκλικό κόμβο Αερολιμένα Λάρνακας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά η μία λωρίδα κυκλοφορίας σε μήκος 500 μέτρων περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας».

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και υπομονή και συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home