Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ECDC:Σε βαθύ κόκκινο η Κύπρος -Τα δεδομένα

Offsite Team -
06.01.2022

ECDC:Σε βαθύ κόκκινο η Κύπρος -Τα δεδομένα

Ο χάρτης καταγράφει τον αριθμό των νέων κρουσμάτων τις τελευταίες 14 ημέρες ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού

Στη βαθιά κόκκινη κατηγορία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη  βρίσκεται η Κυπρος .

 Σημειώνεται πως ο συγκεκριμένος χάρτης δεν καταγράφει τους θανάτους ή τις σοβαρές νοσηλείες, ούτε και τα επίπεδα εμβολιασμού, αλλά μόνο τον αριθμό των νέων κρουσμάτων τις τελευταίες 14 ημέρες ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού. Επίσης δεν καταγράφεται πόσα κρούσματα οφείλονται στην παραλλαγή Όμικρον.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Η  κατάσταση παραμένει σοβαρή στη συντριπτική πλειονότητα των περιφερειών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, μεταξύ τους και η Κύπρος που παραμένει στη βαθιά κόκκινη κατηγορία.

Η  κατάσταση επιδεινώθηκε στη Θράκη της Ελλάδας, τη Φινλανδία και στη νότια Ιταλία, με αποτέλεσμα και οι τρεις χώρες να βρίσκονται εξ ολοκλήρου (με εξαίρεση τη Σαρδηνία) στη βαθιά κόκκινη κατηγορία. Η Λετονία επίσης πέρασε εκ νέου από την κόκκινη στη βαθιά κόκκινη κατηγορία.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σημαντικότερη βελτίωση καταγράφεται στη Ρουμανία, όπου η νότια περιφέρεια της χώρας γίνεται η δεύτερη που περνά από την πορτοκαλί στην πράσινη ζώνη, μετά την νοτιοδυτική περιφέρεια. Η πρωτεύουσα Βουκουρέστι παραμένει στην κόκκινη ζώνη.  

Στην Πολωνία, οι πλείστες περιφέρειες έχουν περάσει από την βαθιά κόκκινη στην κόκκινη κατηγορία. Μικρή βελτίωση καταγράφεται επίσης στη δυτική Γερμανία και στην Ουγγαρία.  

Το μεγαλύτερο μέρος της Αυστρίας, το μεγαλύτερο μέρος της Νορβηγίας και η Βουλγαρία βρίσκονται ακόμα στην κόκκινη κατηγορία.  

Στο βαθύ κόκκινο βρίσκονται ακόμα για ακόμα μια εβδομάδα επίσης Εσθονία, Λιθουανία, Δανία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Κάτω Χώρες, Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Κροατία, Μάλτα και Λίχτενσταϊν.  

Ως πορτοκαλί ζώνη ορίζονται οι χώρες ή περιοχές όπου ο συνολικός αριθμός των νέων περιστατικών κατά τις προηγούμενες 14 ημέρες βρίσκεται μεταξύ κάτω από 50 περιστατικά ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, και το ποσοστό θετικών τεστ υπερβαίνει το 4%, ή όπου ο συνολικός αριθμός νέων περιστατικών βρίσκεται μεταξύ 50 και 75 περιστατικών ανά 100 χιλιάδες κατοίκους και το ποσοστό θετικών τεστ υπερβαίνει το 1% ή όπου ο συνολικός αριθμός νέων περιστατικών βρίσκεται μεταξύ των 75 και των 200 περιστατικών ανά 100 χιλιάδες κατοίκους και το ποσοστό θετικών τεστ είναι χαμηλότερο του 4%.  

Ως κόκκινη ζώνη ορίζονται οι χώρες ή περιοχές όπου ο συνολικός αριθμός των νέων περιστατικών κατά τις προηγούμενες 14 ημέρες βρίσκεται μεταξύ 75 και 200 ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, και το ποσοστό θετικών τεστ υπερβαίνει το 4%, και εφόσον ο αριθμός νέων περιστατικών βρίσκεται κάτω από τα 500 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες κατοίκους (οπότε και η χώρα περνά στην «βαθιά κόκκινη» κατηγορία).  

Ο χάρτης και τα σχετικά δεδομένα δημοσιοποιούνται από τον ECDC κάθε Πέμπτη, στηρίζοντας τις προσπάθειες που γίνονται στη βάση σχετικής εισήγησης του Συμβουλίου της ΕΕ για συντονισμό των περιορισμών στην ελεύθερη διακίνηση λόγω της πανδημίας. Οι χάρτες βασίζονται στα τελευταία στοιχεία που βρίσκονται στη βάση των δεδομένων που αποστέλλονται από τα κράτη μέλη στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Επιτήρησης (TESSy) μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης. 

ΚΥΠΕ

Home