Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έφυγαν από Πουρνάρα και ζούσαν στην αποβάθρα στον Μόλο Λεμεσού

Offsite Team -
21.06.2022 - 21:04

Έφυγαν από Πουρνάρα και ζούσαν στην αποβάθρα στον Μόλο Λεμεσού

Thumbnail
Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στη Μητρόπολη Λεμεσού για σίτιση - Ανταπόκριση Δήμου Λεμεσού για παροχή βοήθειας

Εικόνες εξαθλίωσης της ανθρώπινης υπόστασης, με οκτώ μετανάστες να διαβιούν κάτω από αποβάθρες πάνω στη θάλασσα, αντίκρισαν λειτουργοί του δήμου Λεμεσού, οι οποίοι μετέβησαν στην περιοχή της Επίχωσης, έπειτα από παρέμβαση πολιτών.  Για εικόνες που δεν είναι τιμητικές για κανέναν, που «προκαλούν θλίψη και σίγουρα δε μπορούν να γίνουν αποδεκτές» και «εικόνες, που αποδεικνύουν ξανά ότι η χώρα μας καλείται να διαχειριστεί τις προεκτάσεις της μεγαλύτερης μεταναστευτικής κρίσης» κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο Δήμος Λεμεσού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Λεμεσού μόλις ενημερώθηκε τη Δευτέρα για την παρουσία 8 μεταναστών σε σημείο κάτω από ξύλινη αποβάθρα, στην περιοχή του μόλου, θέτοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την υγεία και φροντίδα τους, ανταποκρίθηκε άμεσα στο σημείο με λειτουργούς του Κέντρου Στήριξης και Επανένταξης Αστέγων Σχεδία, με τη συνδρομή μελών της Αστυνομίας Λεμεσού.

«Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για πρόσωπα που έφυγαν από το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής «Πουρνάρα» οικειοθελώς. Από τις ενέργειες που έγιναν από λειτουργούς του Δήμου διαπιστώθηκε ότι οι 5 εξ αυτών έχουν ήδη υποβάλει αίτηση για επίδομα διαβίωσης προς τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, ενώ οι άλλοι 3 εξέφρασαν άγνοια για τα δικαιώματα τους και ως εκ τούτου ενημερώθηκαν σχετικά» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ref

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στη Μητρόπολη Λεμεσού για σίτιση. Έγινε διακανονισμός ώστε να λαμβάνουν φαγητό και τις επόμενες μέρες καθώς και για να μεταβαίνουν στο Κέντρο Σχεδία προκειμένου να κάνουν χρήση των παρεχόμενων υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, λειτουργοί του Δήμου Λεμεσού, επικοινώνησαν από την πρώτη στιγμή με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας που είναι οι αρμόδιες για να επιληφθούν του θέματος και ενημέρωσαν σχετικά λειτουργούς καλώντας τους να προβούν σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες.

«Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Λεμεσού, θέτοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την κοινωνική ευημερία, από το 2019 έχει δημιουργήσει Κέντρο παροχής εξειδικευμένων υποστηρικτικών υπηρεσιών, το "Σχεδία", το οποίο δεν υποκαθιστά τις κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους αλλά δρα επικουρικά, βοηθητικά και συμβουλευτικά προς όσους έχουν ανάγκη» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home