Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην ΥΠΠΑΝ Γεώργιος Χατζηνικολάου

Offsite Team -
12.12.2021 - 22:32

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην ΥΠΠΑΝ Γεώργιος Χατζηνικολάου

Θλίψη στο Υπουργείο Παιδείας

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και το προσωπικό του Υπουργείου, εκφράζοντας και τα αισθήματα του συνόλου του εκπαιδευτικού κόσμου, εκφράζει βαθιά θλίψη  για τον θάνατο του πρώην Υπουργού Παιδείας Γεώργιου Χατζηνικολάου.και θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. 

Ο Γιώργος Χατζηνικολάου, εκτός από Υπουργός Παιδείας της Δημοκρατίας, υπήρξε αγωνιστής της ελευθερίας στις τάξεις της Ε.Ο.Κ.Α. και διακεκριμένος εκπαιδευτικός για πολλά χρόνια. Ο εκλιπών γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1928. Αποφοιτήσας από το Παγκύπριο Γυμνάσιο, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, από όπου απέκτησε πτυχίο Μαθηματικών. Ακολούθως διορίστηκε κι υπηρέτησε ως καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης. Στη συνέχεια διετέλεσε διευθυντής σε διάφορα λύκεια και υπήρξε πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ και της Σχολικής Εφορείας Έγκωμης. Κορυφαία στιγμή στην πορεία του αποτέλεσε ο διορισμός του στη θέση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού την περίοδο 1997-1998.

Κατέθεσε πολύ σημαντικό και αξιόλογο έργο από όλα τα αξιώματα που ανέλαβε. Ευσυνείδητος και ανιδιοτελής, άφησε τη σφραγίδα του στους χώρους όπου δραστηριοποιήθηκε. Είχε πάντα ως μοναδικό γνώμονα το καλό της Παιδείας και το συμφέρον του τόπου. Υπηρέτησε την εκπαίδευση  με χαρακτηριστική αφοσίωση και αγάπη. 

Σημαντική όμως υπήρξε προηγουμένως και η συνεισφορά του στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959. Η δράση που ανέπτυξε ήταν η αιτία που τον Φεβρουάριο του 1957 συνελήφθη και φυλακίσθηκε από το αποικιοκρατικό καθεστώς στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι τη λήξη του αγώνα. Ως εκ τούτου, διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτικών Κρατουμένων ΕΟΚΑ 1955-1959.

Η κηδεία του Γεώργιου Χατζηνικολάου θα τελεστεί με δαπάνη της Πολιτείας ως ένδειξη αναγνώρισης και εκτίμησης στην προσωπικότητα και το έργο του.  

Home