«Έφυγε» από την ζωή ο πρώην Δήμαρχος Πάφου Αντρέας Αταλιώτης

«Έφυγε» από την ζωή ο πρώην Δήμαρχος Πάφου Αντρέας Αταλιώτης

Την είδηση έκανε γνωστή ο Δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνας Φαίδωνος

«Έφυγε» από την ζωή ο πρώην Δήμαρχος Πάφου Αντρέας Αταλιώτης. Την είδηση έκανε γνωστή ο Δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνας Φαίδωνος ο οποίος σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε πριν από λίγο "Αποχαιρετούμε τον πρώην Δήμαρχο Πάφου Αντρέα Αταλιώτη (1986-1996). Υπήρξε έντιμος άνθρωπος και ακέραιος χαρακτήρας. Έδωσε κύρος στον αιρετό θεσμό του Δημάρχου και κόσμησε την κοινωνία της πόλης".

Ο Ανδρέας Αταλιώτης γεννήθηκε στην Πάφο το 1937. Φοίτησε στο Ελληνικό Γυμνάσιο Πάφου.Σπούδασε στο εμπορικό τμήμα της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών Αθηνών.

Διετέλεσε πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Πάφου, του Παφιακού Αθλητικού Κέντρου, του Γυμναστικού Συλλόγου «Κόροιβος», του Φυσιολατρικού Πνευματικού Ομίλου Πάφου και μέλος των διοικητικών συμβουλίων του Ναυτικού Ομίλου Πάφου, του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (1975-1983), της Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου και του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Πάφου. Επίσης ήταν λαϊκό μέλος της Θρονικής Επιτροπής Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου.

Διεκδίκησε και κέρδισε τη θέση του Δημάρχου Πάφου στις Δημοτικές εκλογές του 1986 έχοντας την υποστήριξη του ΑΚΕΛ, του ΔΗΣΥ και της ΕΔΕΚ. Επανεξελέγη στις Δημοτικές εκλογές του 1991.

Δείτε την ανάρτηση: 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ανακοίνωση τύπου για τον θάνατου εξέδωσε ο Δήμος Πάφου

Ο Δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος, τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και η Υπηρεσία του Δήμου Πάφου εκφράζουν θλίψη για το θάνατο του πρώην Δημάρχου Ανδρέα Αταλιώτη, που επήλθε σήμερα.

Ο Ανδρέας Αταλιώτης, ο οποίος διετέλεσε Δήμαρχος Πάφου κατά την περίοδο 1.6.1986 – 31.12.1996, είχε αναπτύξει κατά την περίοδο πριν από την εκλογή του στο δημαρχιακό αξίωμα, πλούσια κοινωφελή δράση, υπηρετώντας ως Πρόεδρος της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Πάφου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και πρόεδρος ή μέλος των διοικητικών οργάνων σωματείων του Αθλητισμού, του Πολιτισμού και  της Κοινωνικής Μέριμνας.

Ως Δήμαρχος, ο εκλιπών συνέβαλε στη δρομολόγηση της πορείας ανάπτυξης και προβολής της Πάφου και της μετατροπής του Δήμου σε συγκροτημένη Τοπική Αρχή. Διακρινόταν για τις ευαισθησίες του στον Πολιτισμό και χαρακτηριζόταν από ήθος και εντιμότητα. Συνέβαλε στην επικράτηση υψηλού πολιτικού ήθους και πολιτικού πολιτισμού προς όφελος της κοινωνίας και της πόλης.

Αποτίοντας φόρο τιμής στον εκλιπόντα, ο Δήμος αποφάσισε όπως η κηδεία του τελεστεί με δημοτική δαπάνη και ανοιχθεί στο Δημοτικό Μέγαρο βιβλίο συλλυπητηρίων από αύριο. Το Δημοτικό Συμβούλιο θα λάβει απόφαση για την απόδοση πρέπουσας τιμής στον εκλιπόντα.

Ο Δήμος Πάφου εκφράζει στην οικογένεια του Ανδρέα Αταλιώτη τα ειλικρινή συλλυπητήριά του.  

 

Home