Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Εκδήλωση διαμαρτυρίας από ομάδα κατοίκων της Έμπας

Offsite Team -
20.04.2022

Εκδήλωση διαμαρτυρίας από ομάδα κατοίκων της Έμπας

Δεν θα ανεχθούν να συνεχισθούν οι μεγάλες ροές μεταναστών, ήταν το μήνυμα της διαμαρτυρίας

Η ΟμάδαΠρωτοβουλίας Κατοίκων της Έμπας διοργάνωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτηςεκδήλωση διαμαρτυρίας στην κοινότητα, στέλνοντας το μήνυμα ότι «δεν θα ανεχθούν να συνεχισθούν οι μεγάλες ροές μεταναστών». Μέλη της Ομάδας κρατώντας πλακάτ, με τα οποία ζητούσαν «σεβασμό και ποιότητα ζωής» απέκοψαν συμβολικά την κυκλοφορία στον κεντρικό δρόμο της κοινότητας για μερικά λεπτά.

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Κατοίκων της Έμπας διοργάνωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης εκδήλωση διαμαρτυρίας στην κοινότητα, στέλνοντας το μήνυμα ότι «δεν θα ανεχθούν να συνεχισθούν οι μεγάλες ροές μεταναστών». Μέλη της Ομάδας κρατώντας πλακάτ, με τα οποία ζητούσαν «σεβασμό και ποιότητα ζωής» απέκοψαν συμβολικά την κυκλοφορία στον κεντρικό δρόμο της κοινότητας για μερικά λεπτά.

Σε δηλώσεις του ο Νίκος Μαυρονικόλας, εκ μέρους της Ομάδας ανέφερε πως συγκεντρώθηκαν στον χώρο για μια ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Παρασκευή μπροστά στο καφενείο του χωριού. Οι κάτοικοι του χωριού βοήθησαν τους πρώτους πρόσφυγες που ήρθαν από τις εμπόλεμες ζώνες, είπε, αλλά εξέφρασε ανησυχία για τις τελευταίες μεταναστευτικές ροές. Σύμφωνα με την εκτίμησή του, ο αριθμός των προσφύγων στην Έμπα είναι πέραν των 1500. «Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους τους αρμόδιους» συνέχισε, ζητώντας επίσπευση των διαδικασιών για εξέταση των αιτήσεων ένω έθεσε και θέμα ασφάλειας των κατοίκων του ειρηνικού, όπως είπε, χωριού.

Παραμένει το πρόβλημα στην Χλώρακα, ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Χλώρακας Νικόλας Λιασίδης, λεγοντας πως η μόνη λύση  είναι να δημιουργηθούν κλειστές δομές σε παλιά εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα της ΕΦ και να μεταφερθούν εκεί.

Εξάλλου ο Λεωνίδας Λεωνίδου, μέλος του Κ.Σ. ζήτησε διάταγμα εκ μέρους του κράτους για ρύθμιση του θέματος. 

Το παρών στη διαμαρτυρία έδωσε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Χαράλαμπος Πάζαρος, ο οποίος δήλωσε πως αυτό που συμβαίνει στην Έμπα και πιο παλιά σε άλλες περιοχές είναι «μια μικρογραφία για το τι θα ακολουθήσει την ερχόμενη δεκαετία στο νησί». Εάν δεν καταφέρουμε να ελέγξουμε αυτούς που εισέρχονται παράνομα από την Πράσινη Γραμμή, τότε το μεταναστευτικό δεν θα επιλυθεί ποτέ, είπε.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρύσανθος Σαββίδης, ανέφερε πως στην Έμπα υπάρχει «δημογραφική αλλοίωση», ενώ κάλεσε τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή να επισκεφτεί άμεσα στην Έμπα και να συσκευθεί με τις τοπικές αρχές της περιοχής. Επίσης κάλεσε τον Αρχηγό της Αστυνομίας να επανδρώσει την ΑΔΕ Πάφου.

Για την υπόθεση συμπλοκής, το βράδυ της 15ης Απριλίου 2022, η Αστυνομία Πάφου προχώρησε στη σύλληψη δύο προσώπων, ηλικίας  31 και 23 ετών που τέθηκαν υπό τριήμερη κράτηση. Τη Μεγάλη Τρίτη για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και 35χρονος για οπλοφορία κατά την διάρκεια συμπλοκής έξω από υποστατικό. Ο 35χρονος ακολούθως αφού κατηγορήθηκε γραπτώς αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον Δικαιοσύνης.

ΚΥΠΕ

Home