Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Ακάμα στην Πάφο το Σάββατο

Offsite Team -
23.06.2022 - 17:23

Εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Ακάμα στην Πάφο το Σάββατο

ΥΠΕΣ: Δεν θα δημοσιοποιηθεί ακόμη το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα
Ξανά στους δρόμους για τον Ακάμα

Εκδήλωση διαμαρτυρίας με πρωτοβουλία της κοινότητας Ίννιας και τη συμμετοχή των υπόλοιπων κοινοτήτων και Δήμων του Ακάμα καθώς  και των ιδιοκτητών γης  Ακάμα και της νεολαίας Πόλης Χρυσοχούς διοργανώνεται το Σάββατο, στην Κεντρική Πλατεία Κέννεντυ, στην Πάφο.

Η απόφαση για τη δυναμική εκδήλωση διαμαρτυρίας λήφθηκε σε έκτακτη σύσκεψη  που έγινε την Τετάρτη στο  Κοινοτικό Συμβούλιο Ίνειας.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κ.Σ. Ίνειας, Γιάγκο Τσίβικο, και άλλους παράγοντες της περιοχής «στη σύσκεψη συζητήθηκε το πρόβλημα που προκύπτει από την συνεχιζόμενη προσπάθεια των Οικολόγων και ορισμένων κομμάτων για παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση για τις πρόνοιες του υπο εκπόνηση Τοπικού Σχεδίου για τις κοινότητες του Ακάμα».

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η πρωτοβουλία στόχο έχει την ανατροπή της φθίνουσας πορείας που ακολουθούν οι κοινότητες περιοχής  εδώ και δεκαετίας και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των κατοίκων και ιδιοκτητών γης  ως ισότιμοι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην εκδήλωση θα διαβαστεί γραπτό ψήφισμα/υπόμνημα υπογεγραμμένο από 2500 και πλέον επηρεαζόμενους ιδιοκτήτες γης , με τις θέσεις τους όσο αφορά το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα και  επίσης τη νομική γνωμάτευση από έγκυρο νομικό γραφείο για τα Συνταγματικά τους δικαιώματα.

Το γραπτό ψήφισμα / υπόμνημα μαζί με την νομική γνωμάτευση θα επιδοθούν από αντιπροσωπία των συμμετεχόντων,  στην Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου , ώστε στην συνέχεια  να δοθεί στον Υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Νουρή και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη

Στο μεταξύ, άλλη εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Ακάμα  διοργανώνουν οργανωμένα σύνολα και ενεργοί πολίτες το πρωί του Σαββάτου 25 Ιουνίου στις 11:00 έξω από το Δημαρχείο Πάφου. Την εκδήλωση των οργανωμένων συνόλων έξω από το Δημαρχείο της Πάφου στηρίζουν  στελέχη και αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

ΚΥΠΕ

Πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό

Offsite Team -
28.06.2022 - 08:46

Πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό

Το καντήλι έκανε τη ζημιά

Σε κινητοποίηση τέθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, χθες η ώρα 09:43, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε δωμάτιο - επέκταση βεράντας οικίας, το οποίο χρησιμοποιείτο ως κουζίνα/πλυσταριό, στην Αγία Φύλα, της επαρχίας Λεμεσού.

Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Ιωάννη Λοχία Βασίλη Κρόκου με δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 10:33. Την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, δεν βρισκόταν κανείς εντός της κατοικίας. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, το εν λόγω δωμάτιο, καθώς και το περιεχόμενό του, έπαθαν εκτεταμένες ζημιές.

Μετά από διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς που ακολούθησε, σε συνεργασία με την Αστυνομία, η πυρκαγιά φαίνεται να προκλήθηκε από αναμμένο καντήλι.

Φωτιά και σε 2 όχηματα στη Λευκωσία

Παράλληλα η ώρα 03:13 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε δύο οχήματα στην Ανθούπολη, της επαρχίας Λευκωσίας. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας με δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 03:32. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, τα δύο οχήματα, καθώς και το μεταλλικό σκέπαστρο, κάτω από το οποίο βρίσκονταν σταθμευμένα, έπαθαν εκτεταμένες ζημιές. Θα ακολουθήσει διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς, αργότερα σήμερα, σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Home